Mamak Hanımeller Çarşısı?nda 14 Şubat?a özel ürünler

Hanımeller Çarşısı`nda faaliyet gösteren kadınlar, bu ay 14 Şubat Sevgililer Günü`nde alıcılarına farklı seçenekler sunmak ve memnun ayrılmalarını sağlamak için yoğun bir çalışma yaptı

13.02.2016 14:24:36 0
Mamak Hanımeller Çarşısı?nda 14 Şubat?a özel ürünler

Mamak Belediyesi, Aile Merkezlerinde meslek edinen kadınlar öğrendikleri bilgilerle göz kamaştıran ürünler üretirken, hazırladıkları birbirinden değerli el emeği göz nuru çalışmalarını Mamak Belediyesi Kültür Merkezi’nde her ayın ilk on beş günü Hanımeller Çarşısı’nda satışa sunarak kazanmaya devam ediyor. Hanımeller Çarşısı'nda faaliyet gösteren kadınlar, bu ay 14 Şubat Sevgililer Günü'nde alıcılarına farklı seçenekler sunmak ve memnun ayrılmalarını sağlamak için yoğun bir çalışma yaptı. Stantları küpe, kolye, yüzük ve tespih gibi hediyelik eşyalarla süsleyen çarşı esnafı, Sevgililer Günü'nde Çarşı’ya gelen müşterileri sürprizlerle karşılayacak. Gerek Aile merkezlerinin gerekse Hanımeller Çarşısı’nın kadınlar için sosyal açıdan çok güzel fırsatlar sunduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hanımeller Çarşımızda aile bütçesine ciddi katkıda bulunan hanımefendiler var. Çocuklarını okutan var. Eşine destek olan hanım kardeşlerimiz var. Hanımlarımız burada üretmenin  yanı sıra kazanıyor” dedi.

Kadın emeği değerleniyor

Başta aile merkezi kursiyerleri, ev hanımları ve esnaflık yapan kadınlar olmak üzere her yaştan kadının ürünlerini sattığı Hanımeller Çarşısı’nda aynı zamanda uygun fiyatlarıyla dikkat çeken ürünler alıcının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Profesyonel ya da amatör el işi üretim yapan kadınlar hünerlerini Hanımeller Çarşısı’nda pazarlama imkanı buluyor. Çeyiz almak isteyenler, hediye almak isteyenler aradıkları her şeyi bu çarşıda bulabiliyor. Stantlarda yer alan ürünler arasında ahşap boyamadan, takı tasarımlarına, el örgüsünden sabun, keçe ve mefruşata kadar birbirinden renkli ve çeşitli ürünler satış yapılıyor. Ayrıca yöresel yemekler ve kuru gıdalar da stantlarda yer alıyor. Satışı gerçekleştirilen birçok ürünün el emeği olması nedeniyle de her ürün kendine özel ve başka bir eşi daha bulunmuyor. Mamaklı kadınlar, hem kendiişlerinin patronu olmanın keyfini hem de ev ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40