Mamak Belediyesi acıları paylaşıyor

Doğumdan ölüme kadar Mamaklılara yönelik çeşitli sosyal belediyecilik uygulamalarını başarıyla gerçekleştiren Mamak Belediyesi vatandaşların acılarını paylaşmaya devam ediyor.

10.02.2016 08:34:11 0
Mamak Belediyesi acıları paylaşıyor

Doğumdan ölüme kadar Mamaklılara yönelik çeşitli sosyal belediyecilik uygulamalarını başarıyla gerçekleştiren Mamak Belediyesi vatandaşların acılarını paylaşmaya devam ediyor. 66 mahallenin bulunduğu Mamak’ta taziye ekibi cenazesi bulunan her vatandaşın evini ziyaret ediyor. 2011 yılında başlayan hizmet kapsamında taziye ekibi 10 binden fazla haneyi ziyaret etti. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Acılar paylaşıldıkça azalır. Bizler her zaman vatandaşımızın sevincinde ve kederinde yanında olmaya çalışıyoruz. Taziye ekibimiz bu doğrultuda acısı bulunan vatandaşlarımızı ziyaret ediyor, acılarını paylaşıyor. Taziye ekibi ateşin düştüğü yeri yakmasına müsaade etmiyor. Her yıl binlerce hane ziyaret ediliyor ve acılar azaltılıyor. Sosyal belediyecilik uygulamalarımız en güzel örnekleriyle devam edecek” dedi. Mamak Belediyesi taziye ekibi günlük ortalama 13 hane ziyareti gerçekleştiriyor. Mamak’ın en ücra noktalarına kadar ulaşan taziye ekibi cenaze evinde Kuran okuyor. Cenaze evi için özel olarak hazırlanan pakette cenaze sahiplerine teslim ediliyor.

Cenaze hizmetleri kapsamlı şekilde yapılıyor

Haftanın yedi günü çalışan cenaze işleri vatandaşın en zor zamanında imdadına yetişerek pek çok prosedürü hızlıca çözüme kavuşturuyor. Cenaze sahipleri ölüm gerçekleştiğinde öncelikli olarak Mamak Belediyesi’ne başvuruyor. Belediye ekipleri herhangi bir yanlışlığa sebep olmamak ve ölümün gerçekleşip gerçekleşmediğine dair cenaze muayenesini gerçekleştiriyor. Yapılan muayenenin sonrasında cenaze sahiplerinin doldurması için hazırlanan ölüm beyannamesi formları dolduruluyor. Erkek ve kadınlar için ayrı ayrı hazırlanan cenaze levazımatı cenaze sahiplerine ücretsiz olarak teslim ediliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62