Mamak Altıağaç-Karaağaç Mahalleleri?nde İftar Coşkusu

Ramazan Ayın?da her yıl olduğu gibi bu yıl da manevi atmosfere uygun bir program hazırlayan Mamak Belediyesi, Ramazan geleneğini yaşatmak ve ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği ?Mahallede İftar Var ?etkinliğini bu yıl y

20.06.2015 15:36:34 0
Mamak  Altıağaç-Karaağaç Mahalleleri?nde İftar Coşkusu

Ramazan Ayın’da her yıl olduğu gibi bu yıl da manevi atmosfere uygun bir program hazırlayan Mamak Belediyesi, Ramazan geleneğini yaşatmak ve ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği “Mahallede İftar Var “etkinliğini bu yıl yeniden başlattı. Mahallelerin ortak yerleri belirlenerek kurulan iftar sofralarının ilk adresi Altıağaç-Karaağaç Mahallesi oldu. Altıağaç-Karaağaç Kapalı pazaryeri’ndeki iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aynı sofranın etrafında Ramazan bereketi

İftar programına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, Meclis 2.Başkanvekili Ali Aydın, meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Aydın Demir, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Akgül, iftar öncesi masaları gezerek vatandaşların Ramazan'ını kutladı. Ramazanlarda paylaşma duygusunun ön plana çıktığını kaydeden Akgül, etkinliklerin, sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olacağını söyledi. Vatandaşlarla birlikte aynı masada bir ekmeği bölüştüklerini belirten Akgül, “Fakir-fukaranın, garip- gurebanın yer sofralarına konuk oluyor, vatandaşlarımızla mütevazı iftar sofralarında buluşuyoruz. Ramazan’ın ruhu bu sofralarda yaşanıyor. İnsanlar bu sofralarda birbirleriyle kaynaşıyor. Aynı sofranın etrafında buluşup Ramazan'ın bereketini ve güzelliğini hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu. İftar sonrası eğlenceli kukla gösterileri ve Karagöz-Hacivat oyunu sahnelendi. Çocukların doyasıya eğlendiği etkinliklerde düzenlenen yarışmalar düzenlendi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88