MAKUT artık daha donanımlı

Mamak Belediyesi?nin beş yıl önce yirmi gönüllü personelden oluşturduğu arama- kurtarma timi MAKUT, eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Haberleri 27.05.2016 08:43:28 0
MAKUT artık daha donanımlı

Mamak Belediyesi’nin beş yıl önce yirmi gönüllü personelden oluşturduğu arama- kurtarma timi MAKUT, eğitim çalışmalarına devam ediyor. Gönüllü ekip, Ankara Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nde 5 gün boyunca arama kurtarma teknikleri, depremde arama kurtarma, arazide arama kurtarma teknikleri, arazide yamaç inişi, istasyon kurma, yaralı indirme, depremde hasar görmüş binalara giriş, yaralı çıkarma konularında eğitim gördü. Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitimlerde hem pratik bilgiler verildi hem de uygulama yapıldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Amacımız yaşanacak herhangi bir doğal afet veya büyük çaplı olumsuzluklarda, acil yardım ekiplerine destek olabilecek insan ve ekipman gücünü hazır etmek” dedi.

Göreve hazırlar

MAKUT’un olası bir afet durumunda ülkenin her yerinde faaliyet gösterebileceğinin altını çizen Akgül, “Mamak Belediyesi olarak insanı esas alan, insan yaşamını her şeyin üstünde tutan böyle büyük bir çalışmada öncü rollerden birini üstlendiğimiz için gururluyuz. MAKUT olası durumlarda her zaman göreve hazır durumdadır” dedi.

MAKUT hayat kurtaracak

Eğitim kapsamında 5 gün boyunca arama kurtarma timinin görevleri, arama kurtarma araçları, enkaza giriş teknikleri, arama usulleri, fiziki cihaz ve köpekle arama, enkazda beton blok ve kirişlerin kırılması, kütlelerin çekilmesi, derin kuyu ve çukur yerlerden kurtarma, yangın söndürme, yatay geçiş istasyonu kurulması ve sedye tahliyesi gibi eğitimler verildi. Eğitimin son günü ise alınan teorik eğitimler, daha sonra uzman ekipler eşliğinde pratik olarak uygulandı. Yalnızca doğal afetlerde değil, günlük hayatta da karşılaşılabilecek pek çok soruna müdahale edebilecek ekip, türlü afet ve acil duruma karşı daha donanımlı hale geldi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: MAKUT artık daha donanımlı
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19