"Mahallemi Seviyorum Şenlikleri" Cebeci`yi Buluşturdu

Çankaya Belediyesi?nin 16 Mayıs?ta başlattığı ?Mahallemi Seviyorum? şenliklerinin beşincisi ? Cebeci Abidin Paşa Köşk Parkı?nda düzenlendi.

1.06.2015 14:41:42 0

Çankaya Belediyesi’nin 16 Mayıs’ta başlattığı “Mahallemi Seviyorum” şenliklerinin beşincisi ” Cebeci Abidin Paşa Köşk Parkı’nda düzenlendi.

Alper Taşdelen, kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin eşit yurttaş kabul edildiği, zenginlik ve refahın toplumun tüm kesimlerine ulaştığı aydınlık bir Türkiye dileğinde bulundu.

Çankaya Belediyesi’nin 16 Mayıs’ta Seyran’dan başlatarak sırasıyla Birlik, Sokullu ve Çayyolu’nda gerçekleştirdiği “Mahallemi Seviyorum Şenlikleri’nin Cebeci’de devam etti. Mahalle sakinlerinin bir araya geldiği şenlikte, müzik, dans, animasyon, çocuklar için çeşitli oyunlar yer aldı.

MAHALLE KÜLTÜRÜ ŞENLİKLE YENİDEN CANLANDI

Mahallelerde düzenlenen her etkinliğe katılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, insanların artık komşularını bile tanımadığını, mahalle kültürünü ve komşular arası dayanışmayı canlandırmak için şenlik projesini hayata geçirdiklerini kaydederek, karşılığını da aldıklarını söyledi. Dostluk ve beraberlik duygularının önemine vurgu yapan Taşdelen, din, dil, ırk, siyasi düşünce ayrımı olmadan genç yaşlı tüm mahallelilerin bir arada eğlenmesinin ve güzel duygular yaşamasının büyük mutluluk olduğunu belirtti.

Yaklaşan seçimlerle ilgili olarak 8 Haziran sabahı herkesin aydınlık bir güne uyanmasını dileyen Alper Taşdelen; “Kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin eşit yurttaş kabul edildiği, zenginlik ve refahın toplumun tüm kesimlerine ulaştığı aydınlık bir Türkiye’ye uyanalım” dedi.  

TÜM YURTTAŞLAR ORTAK DUYGULARDA BULUŞTU

Çankayalıları sanatın ve eğlencenin pek çok türü ile buluşturan “Mahallemi Seviyorum Şenlikleri”nde Cebeci halkı eğlenceye doydu. Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinin çalıp söyledikleri türkülerle eğlenen vatandaşlar halaylarla coştu.

Çankaya Belediyesi HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği dansların yanı sıra Hacettepe Müzik Grubu’nun sunduğu dinleti ve sanatçı Ali Yılmaz, Mahallemi Seviyorum Şenliklerinin Cebeci’deki beşinci etabında keyifli dakikalar yaşattı.    

PAMUK ŞEKER VE AKTİVİTELER ÇOCUKLAR İÇİN

Şenliklerde çocuklara yönelik etkinliklere özel bir önem veren Çankaya Belediyesi’nin kurduğu sanat atölyeleri çocuklarla doldu taştı. Etkinliklere katılarak gönüllerince eğlenen çocuklar, palyaçolar ve öğretmenler eşliğinde resim ve yüz boyama keyfi yaşarken, kendilerine sunulan pamuk şekerlerini de afiyetle yediler.

VATANDAŞLARDAN TAŞDELEN’E YOĞUN İLGİ

Alana geldiğinde tek tek vatandaşlarla selamlaşan Çankaya Belediye Başkanı, etkinlikleri de vatandaşlarla birlikte izledi. Karşılaştığı yoğun ilgiye aynı şekilde karşılık veren Taşdelen, bölge halkı ile sohbet ederek istek ve önerileri de dinledi. Vatandaşların isteklerini de geri çevirmeyen Taşdelen, bol bol fotoğraf çektirdi.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇANKAYA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00