MADENDE MAHSUR KALANLAR İÇİN UMUT IŞIĞI

Soma`daki kurtarma ekipleri henüz ulaşılamayan iki galeriye girmesi bekleniyor.

Gündem 16.05.2014 10:53:58 0
MADENDE MAHSUR KALANLAR İÇİN UMUT IŞIĞI

Soma`daki kurtarma ekipleri henüz ulaşılamayan iki galeriye girmesi bekleniyor.

Soma`daki maden faciasında 65. saate girilirken, günün aydınlanmasıyla arama kurtarma ekiplerinin sayısı da arttı. Çok sayıda ekip maden sahasında bir araya gelerek, çalışmalara başladı.

Kurtarma ekiplerinin, etkisi azaldığı bildirilen yangının söndürülmesiyle henüz ulaşılamayan iki galeriye girmesi ve buradaki işçileri madenden çıkarması bekleniyor.

Maden sahasında kurtarma çalışmalarının daha rahat yürütülmesi amacıyla güvenlik önlemlerinin bugün daha da artırıldığı gözlendi. Alınan önlemler kapsamında işçi aileleri ve gazetecilerin ocak girişlerinin bulunduğu alanda belli bir noktaya kadar girişlerine izin verilirken, ilgisiz kişilere ise izin verilmiyor.  

Soma`da bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklama yaptı. Yangının söndürülmeye çalışıldığını söyleyen Yıldız, arama ve kurtarma çalışlarının çok daha dikkat edilerek devam ettiğini belirtti.

Arama kurtarma ekiplerinin zarar görmemesini istediklerini ifade eden Yıldız, 19 ailenin, içeride yakınlarının bulunduğu yönde kendilerine müracaat ettiğini, 16 aileden de DNA örneği alındığını belirtti.

İÇERİDE MAKSİMUM 18 İŞÇİ KARDEŞİMİZ VAR

284 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Yıldız, "İçeride maksimum 18 işçi kardeşimizin olduğunu biliyoruz, bu 16`ya da düşebilir" dedi.

Yıldız, hayatını kaybedenlerin toplam sayısının da 299 ile 302 arasında olabileceğini belirtti. Bakan Yıldız, bazı işçilerin çıktıktan sonra arkadaşlarını kurtarmak için tekrar ocağa girdiklerinden dolayı net rakam veremediklerini söyledi.

Hayatını kaybeden işçilere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Yıldız, gazetecilerin özellikle maden ocağını işleten firmaya yönelik sorularına, firma yetkililerinin bugün basın toplantısı düzenleyeceğini, bu sorularını onlara yöneltebileceklerini söyleyerek cevap verdi.


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00