Madde Bağımlılığını Anlatan ?Kayıp Hayatlar Tiyatrosu?Mardin`de sahnelenmeye başladı

Madde bağımlılığının trajikomik şekilde anlatıldığı ?Kayıp Hayatlar Tiyatrosu?, Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında, sahnelenmeye başladı.

Mardin 23.07.2019 10:26:09 0
Madde Bağımlılığını Anlatan ?Kayıp Hayatlar Tiyatrosu?Mardin`de  sahnelenmeye başladı

Madde bağımlılığının trajikomik şekilde anlatıldığı ‘Kayıp Hayatlar Tiyatrosu’, Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarında, sahnelenmeye başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı,  sosyal ve kültürel etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda madde bağımlılığının trajikomik şekilde anlatıldığı ‘Kayıp Hayatlar Tiyatrosu’nu, Mardinliler ile buluşturmaya başladı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Salonunda iki sahne şeklinde oynanan oyunda, gençlerin madde bağımlılığına nasıl düşürüldüğü, sonuçları ile bağımlılıkla mücadele anlatıldı.

 

Sahne, renkli kostümler ve oyuncuların sahne performansıyla oynanan tiyatro seyircilerden tam not aldı.  

 

Oyunun yazarı ve yönetmeni Mehmet Tekkanat, yaptığı açıklamada, tiyatronun, madde bağımlılığına karşı gençleri, aileleri ve insanları uyarmak amacıyla yazılmış sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

 

20 yıldan beridir bu oyunu her yerde oynadığını belirten Tekkanat, “Bu sorun hepimizin sorunudur. Biz sanatçılar olarak elimizden geldiğince insanlarımızı uyarmaya çalışıyoruz. Keşke böyle bir oyunu oynamasak ama madde bağımlılığı çok küçük yaşlara kadar düşmüş durumda. Mardin’de böyle bir tiyatro ekibinin kurulması istiyorum. Çünkü kültür sanat insanları birleştiren kaynaştıran en önemli unsurdur. Bu sanatı iyi kullanmak gerekir. Bu sanatımız ile insanları uyarmaya çalışıyoruz ve her insana da ulaşmaya çalışıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesine ve Eşbaşkanlarımıza çok teşekkür ediyorum,  böyle etkinliklere öncülük ettiklerinden dolayı” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19