M.EMİN DEĞER:``ÇÖZÜM SÜRECİ,SÜRMELİDİR``

Türk Irak Dostluk Derneği Yüksek İstişare kurulu Başkanı ,Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer:`Bölgede Ekonomik kalkınmanın sağlanması ve Tesis olan Huzurun devamı için mutlak surette Çözüm sürecinin sürdürülmesinde yarar görüyor ve

Siyaset 12.02.2015 21:06:36 0
M.EMİN DEĞER:``ÇÖZÜM SÜRECİ,SÜRMELİDİR``

Türk Irak Dostluk Derneği Yüksek İstişare kurulu Başkanı ,Ak Parti Mardin Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Değer:'Bölgede Ekonomik kalkınmanın sağlanması ve Tesis olan Huzurun devamı için mutlak surette Çözüm sürecinin  sürdürülmesinde yarar görüyor ve destekliyorum''Dedi.

Seçim çalışmaları için Mardin'e karargah kuran ve Mardin Ak Parti seçim çalışmalarına katılarak,son derece iddialı olarak,Milletvekili  seçimlerine hazırlanan Mehmet Emin Değer,5-8 Şubat 2015 Tarihinde İstanbul Feshane'de düzenlenen MARDİN TANITIM GÜNLERİ'ne destek vermek üzere İstanbul'a giden ve buradaki etkinliklere katılan Değer,Tanıtım Günlerinin sona ermesinden ardından Mardin'e dönerek seçim çalışmalarına hız verdi.

Artuklu Haber Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç'a Ülke Gündemi ve Bölgeye yönelik olarak önemli,açıklamalarda bulundu.

Ak Parti ile birlikte Türkiye'de çok şeylerin değiştiğini belirten,Değer,7 Haziran  Milletvekili seçimlerinin Bölge Refah i ve Huzur'un tesisi için çok önemli olduğu belirterek,Bölgenin kalkınmışlığının artırılması ve Mardin şehrinin Ortadoğu'nun çıkış kapısı yapılmasının Ekonomik kalkınmışlığı hızlandırarak,İşsizliğe de çözüm olacağını belirtti.

Mehmet Emin Değer Şunları söyledi:

“Türkiye ile şu an demokrasi arayışında bulunan ülkeler arasında çok önemli farklılıklar vardır. Türkiye’de hür bir basın, yönetimi eleştirme şansının yüksek olduğu bir ortam vardır. Her kişi, her kurum, her siyasi düşünce kendi fikrini her ortamda ve rahat bir şekilde ortaya koyabilme şansına sahiptir. Teknolojik her iletişim aracı son derece hür bir şekilde kullanılabilmektedir. Kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Türkiye’de birçok ülkede olmayacak kadar geniş bir demokratik ortam vardır. Arap ülkelerinde bu yoktur. Demokrasi çarkı buralarda istenilen şekilde çalışmamaktadır.”

DEVLETLE PARALEL DÜŞÜNEBİLME

Değer, “Millete, duygularına, ferasetine itimat edeceksin” sözünü üstüne basarak vurguladı ve, “Hayatımda ilk defa devletimle paralel düşünmenin zevkini yaşıyorum. Bu zevki bize, hepimize yaşatın diye sesleniyorum. Devlet ile millet her konuda bir düşünsün, devlet ayrı bir dünya, millet ayrı bir dünya olmasın” derken, topluma yönelik önemli mesajlar da verdi:

“Hiçbir ortamda, özellikle siyasette tahrik, istihza edici laflar kullanılmasın.. Potansiyel düşman yerine, potansiyel dost arayışı temel prensip olsun. Komşularımıza olan bakış açımızda tarihsel birlikteliklerimiz mutlaka değerlendirilsin. Aynı coğrafyayı yaşadığımız, aynı dine mensup olduğumuz, aynı dili kullandığımız, aynı kültürle büyüdüğümüz, aynı ortak değerlerde buluştuğumuz hiçbir zaman unutulmasın”

ŞAM’IN ŞEKERİ, ARABIN YÜZÜ..

Son birkaç yüzyılda Ortadoğu’daki çekişmelerin temelinde yatan sorunların artık akılcı ve mantıklı bir çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Emin Değer, “Eskiden, ‘Ne Şam’ın şekeri, ne Arabın yüzü’ diyorduk. Ama şu gerçeği bilmek gerekiyor. Bunun üstüne basarak söylemek istiyorum; Hem Şam’ın şekerine, hem Arabın yüzüne talibiz” diye konuştu. Değer, ünlü din adamı Bediizaman Said-i Nursi’nin bir sözü ile ortama farkı bir yorum getirdi:

“Zira; Türklerin ve Arapların sulh ve selameti, Alem-i İslamiyetin, belki Alem-i insaniyetin,sulh ve selametini temin eder”

Değer, “200-250 milyon Türk dünyasının, bir o kadar Arap Dünyası’nın bir arada İslam’a bayraktarlık yaptığının, önderlik yaptığının unutulmaması gerektiğini de belirterek, “Bu iki büyük toplumu bir araya getiren manevi duyguları ön planda tutarak, her türlü anarşiden azad ederek, bölgede huzur ve refah hedefi ile yola çıkıldığında, insanlığa en büyük hizmet gerçekleştirilmiş olur. İslam dünyası, temelindeki birlik, beraberlik, huzur ve refaha ancak bu birliktelikle kavuşabilir. Bunun anahtarı da Türk ve İslam dünyasının aynı hedef doğrultusunda hareket etmesinde yatar. ABD ve Batı dünyasının en büyük korkusu da buradadır. Bu hiçbir zaman unutulmamalıdır” diye konuştu.

NASIL BİR TÜRKİYE?

Türk ve İslam Dünyası sentezine girebilecek güçlü bir Türkiye için de bazı koşullar gerektiğinin altını çizen Mehmet Emin Değer, “Öyle bir Türkiye istiyoruz ki, kendi içindeki sorunlarını halletmiş olsun.. Son yıllarda içinden bir türlü çıkamadığı Kürt sorununu halletmiş olsun.. 77 milyonu aynı ülkü etrafında toplamış bir Türkiye gerçek bir Türkiyedir. Türkiye'nin artık defterini kapattığımız Osmanlıcılıkla ihtiyacı yoktur. Bunun Türkiye’ye faydası da yoktur. Türkiye ticari ve siyasi işbirliği kapılarını İslam Dünyasına iyice açmalı, işbirliğini geliştirmelidir. Böylesi bir ortam, ülke olarak Batı dünyası nezdinde itibarlı ve güçlü bir Türkiye'nin oluşumunu da sağlar. Yıllar yılı, bazı dış mihraklar, yanlış yönetimler, farklı düşünce odakları Türkiyeyi komşu ülkelerle ters düşürmüştür. Ama asıl gerçek, Türkiye'nin geleceği için, daha güçlü olması için, sadece aynı dini paylaştığı komşuları ile değil, kuzeyde, batıda, doğuda her ülke ile dostuluk kurması gerekliliğidir. Böyle bir Türkiye, güçlü bir Türkiye olur..” dedi.

ARTUKLU HABER AJANSI

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10280,29%0,03
  • DOLAR

    32,27% -0,20
  • EURO

    34,84% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2412,00% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3904,61% 0,45