M.ALİ ÇEÇAN:``MARDİN EKONOMİDE ŞAHA KALKACAK``

Mardinli İş Adamı,Aşiti aşireti lideri ve Mardin&Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Çeçan,:``Çözüm süreci ile birlikte Bölgeye barışın yerleşmesi durumunda,Kadim şehir Mardin ve Bölge,Ekonomide şaha kalkarak,Eski şaş

Mardin 12.04.2015 18:24:42 0
M.ALİ ÇEÇAN:``MARDİN EKONOMİDE ŞAHA KALKACAK``

Mardinli İş Adamı,Aşiti aşireti lideri ve Mardin&Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Çeçan,:''Çözüm süreci ile birlikte Bölgeye barışın yerleşmesi durumunda,Kadim şehir Mardin ve Bölge,Ekonomide şaha kalkarak,Eski şaşalı günlerine geri dönecek'' Dedi.

M.Ali Çeçan,yaptığı açıklamada:''Barışı desteklemek ve omuz vermemiz gerekir. Bunun için de ekonomik ve sosyal kalkınmayı hedeflememiz gerekiyor. Bu iki ihtiyaç, birbirinden ayırt edilmeyecek kadar ikizdir. Bu coğrafyada yaşayan herkes yeteri kadar bedel ödedi, yeteri kadar acılar yaşadı. Bu coğrafyanın insanı bedele doydu. Artık yapmamız gereken tek şey, eşitlik temelinde, özgürlük, adalet ve birlikte yaşam temelinde, birlikte yaşam temelinde, onurlu bir barışın gelişmesi için için çaba vermektir. Türkiye'de başta sermaye örgütleri olmak üzere herkesin bölgelerarası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için öncelikli çaba içinde olması gerektiğine inanıyorum .

30 yılın yaratmış olduğu tahribattı ortadan kaldırmak, büyük  bir eforu gerektirecek. Bölgede . Onurlu bir barış gerçekleştiğinde, kardeşliik gerçekleştiğinde, silahlar sustuğunda,bölgenin ekonomik ve sosyal alanda nasıl şaha kalktığını hep beraber göreceğiz. Doğrusu bunu söylerken de büyük heyecan yaşıyorum."dedi.

M.Ali Çeçan Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a gündeme ve Mardin'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çeçan:Türkiye'nin doğu ve güney doğusuna kalıcı bir barış gelmesinin; bölgede uzun zamandır yatırım yapmayı düşünen tekstil, orman ürünleri, inşaat malzemesi başta olmak üzere emek yoğun teknolojiyle çalışan sektörler için büyük fırsat olacağını söyledi.Çeçan,Mardin'de Turizmin her geçen gün gelişerek,Turist sayısında önemli artışlar sağlandığını belirterek,Mardin Kalesinin de Turizme açılması ile birlikte,Mardin'e  gelen  ve konaklama yapan Turist sayısında önemli artışlar sağlanaması kaçınılmazdır.

Mardin havalimanının uluslararası uçuşlara açılması  ve YHT seferlerinin başlaması ile birlikte,Mardin Adeta Bölgenin lokomotifi durumuna gelerek,Ortadoğu'nın çıkış kapısı heline gelecektir.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07