M.ALİ ÇEÇAN`DAN ``ÇÖZÜM SÜRECİ`` AÇIKLAMASI

Mardin İli Kızıltepe ilçesinin Aşiti Aşiret Lideri ve Ankara Kızıltepeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Çeçan Çözüm Sürecine ilişkin Artuklu Haber Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç`a önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem 16.03.2015 12:00:37 0
M.ALİ ÇEÇAN`DAN ``ÇÖZÜM SÜRECİ`` AÇIKLAMASI

Mardin İli Kızıltepe ilçesinin Aşiti Aşiret Lideri ve Ankara Kızıltepeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Çeçan Çözüm Sürecine ilişkin Artuklu Haber Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç'a önemli açıklamalarda bulundu.

Kızıltepenin Aşiti Aşiret lideri Mehmet Ali Çeçan Ankara'da ziyaret ettiği Artuklu Haber Bürosunda ,Artuklu Haber Genel Yayın Koordinatörü  Abdullah Ortaç'a Çözüm Sürecini değerlendirdi.
M.Ali Çeçan çözüm sürecine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer  verdi;çözüm sürecinin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Çeçan, “Bölgenin geleceği, yatırımların artması ve var olan yatırımcıyı bölgede tutmak için çözüm süreci şarttır, kaçınılmazdır, ihtiyaçtır” dedi.
Bölgedeki yatırımcının en büyük korkusunun yarın korkusu olduğunu dile getiren Çeçan, çözüm süreci ile birlikte bu korkuların son bulacağı, bölgede yatırımların artacağı, bölgeye ekonomik ve sosyal canlılık geleceğini kaydetti. 
Çözüm sürecinin Türkiye'nin kurtuluşuna vesile olacağını söyleyen Çeçan,, "30 yıldır akan kan, dinmeyen gözyaşı ile sorunlar yumağı olmuş Türkiye’nin kürt sorunu, çözüm süreci ile birlikte Türkiye’nin kurtuluşuna vesile olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ilkelerinden taviz vermeden süreci al-ver süreci olarak görmeyen, Türklerin ve Kürtlerin kardeşlik arasına dayalı bir çözüm süreci olarak algılanıyor ve helalleşme sürecini başlatıyor” şeklinde konuştu.

Süreci sonuna kadar desteklediğini anlatan M.Ali Çeçan, “Milli birlik sağlanacak, kardeşlik hukuku korunacak, anaların gözyaşı dindirilecektir. Türkiye için daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük demek olan bu süreci hiçbirşeye feda edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin teröre 40 bin şehit verdiğini hatırlatan Çeçan, "Buraya harcanan para 400 milyar dolar cıvarındadır. Türkiye tüm kaynak ve enerjisini bu sorunlar ile boğuşmakla heba ettiğini belirten Çeçan, Askeri harcamalar, yaralı ve sakat kalan vatandaşlarımız da cabası. Tüm bu sorunlar AK Parti’nin barış, kardeşlik ve ilkeleriyle demokratik Türkiye hayali ve özleminin giderileceği bir sürece girmiştir. Artık ülkemizde hiç kimse kan ve gözyaşı görmek istemiyor. Silahlar kesin bir şekilde sussun, barış, kardeşlik iklimi başlasın istiyoruz. 
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın  PKK'ya çağrıda bulunarak silah bırakılması için  Kongre düzenlenmesi konusunda çağrıda bulunmasının Bölgede büyük umutlar yarattığını,Herkesin gelişmelerden son derece mutlu olduğunu belirten Çeçan,Birbirimizi hor görmeden, aşağılamadan, karşılıklı helalleşeceğimiz bu sürecin Türkiye'nin aydınlık geleceğine açılan bir kapı olarak görüyorum” açıklamalarında bulundu.


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07