M.ALİ ÇEÇAN`DAN ``1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ `` MESAJI

Mardinli İş Adamı ve Mardin Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,Aşiti aşireti lideri M.Ali Çeçan ?1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü? nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

30.04.2015 21:01:07 0
M.ALİ ÇEÇAN`DAN ``1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ `` MESAJI

Mardinli İş Adamı ve Mardin Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,Aşiti aşireti lideri M.Ali Çeçan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Amerika Birleşik Devletlerinin Chicago kentinde 1886'da, 8 saatlik işgünü için başlatılan mücadelenin yıldönümü olan 1 Mayıs ile ilgili 1977’de Taksim’de yaşanan acı gün, sadece ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’nın değil, aynı zamanda 1 Mayıs’ın da toplum katında algılanması üzerinde son derece olumsuz etkiler bırakmıştır. Toplumsal barışın tescil edildiği bir gün olması gereken 1 Mayıs, ne yazık ki bugüne kadar bir korku kaynağı olarak dile getirilmiştir. Emekçi; fabrikada , tarlada , gemide , hastanede , direksiyon başında , evde , büroda , üniversitede , okulda , bilgisayar başında güzel yarınların hayallerini kurmak istiyor.Bu güzel hayallerini gerçekleştirmek için ; sendikalaşmak , haklarını savunmak ,üretimden gelen gücünü kullanmak  emekçilerin en doğal haklarıdır .
         Barış , özgürlük , demokrasi için , savaşsız bir Dünya için , sömürüsüz ve insan onuruna yakışır bir iş yaşamı için tüm emekçilerimizin 1 MAYIS Birlik , Mücadele ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun. Emekçi; fabrikada , tarlada , gemide , hastanede , direksiyon başında , evde , büroda , üniversitede , okulda , bilgisayar başında güzel yarınların hayallerini kurmak istiyor.Bu güzel hayallerini gerçekleştirmek için ; sendikalaşmak , haklarını savunmak ,üretimden gelen gücünü kullanmak  emekçilerin en doğal haklarıdır .
        2015 1 Mayıs’ının, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin sağduyulu ve sorumlu yaklaşımları çerçevesinde Türkiye genelinde, coşkuyla kutlanmasını temenni ediyor, hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesin bu kutlamalara katılmalarının gerekliliğine inanıyorum.

Emekçilerin, demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutlarken; bu yıl da isteklerini, sıkıntılarını alanlarda kararlı biçimde, barış, sevgi, dostluk içinde dile getirmelerini, bayramın özüne uygun biçimde kutlanmasını diliyor, tüm emekçilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07