LİSEDE BAŞARIYI ARAYANLAR MERSİN ODTÜ KOLEJİ?NDE BULUŞTU

Lise eğitiminin hayat ve kariyer planlamasındaki önemine dikkat çekmek isteyen ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları, TEOG sınav sonuçlarının açıklanması sonrası lise tanıtım günü düzenledi.

1.07.2016 12:46:17 0
LİSEDE BAŞARIYI ARAYANLAR MERSİN  ODTÜ KOLEJİ?NDE BULUŞTU

Lise eğitiminin hayat ve kariyer planlamasındaki önemine dikkat çekmek isteyen ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları, TEOG sınav sonuçlarının açıklanması sonrası lise tanıtım günü düzenledi. Etkinlik kapsamında konferansa katılan velilere ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Okulları tanıtılarak, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri ve bu alandaki başarıları aktarıldı.
TEOG Yerleştirme puanına göre belirlenen taban puana dayalı olarak öğrenci kaydı gerçekleştiren ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Mersin Anadolu Lisesi kayıtlarının başladığını belirten Okul Müdürü Seval Karakuş, merakla beklenen taban puanları ve bursluluk oranlarını veliler ile paylaştı.
2013, 2014 ve 2015 LYS’de mezunlarının tamamını bir yüksek öğretim kurumuna yerleştiğini belirten Karakuş,  büyük bir başarıya imza atarak bu yılki TEOG sınav sonucu ortalamasının 455 olduğunu açıkladı. Temel gayelerinin aynı başarıyı lise öğrenimine yaymak olduğunu açıklayan Karakuş, başarılı öğrencilere burs imkânı sağladıklarını ve kayıt döneminin başladığını belirtti. 
Sınav kazandırma başarısını tek başına bir ölçüt olarak kabul etmediklerini belirten Karakuş, öğrencilerin başarılarını sosyal etkinlikler ve kulüp çalışmalarıyla da desteklediklerini geçmiş yıllara ait görsellerle anlattı. Her yıl yenilenen ve güncellenen sosyal faaliyetlerle öğrencilerin olgunlaşma ve yeteneklerini zenginleştirme sürecine katkı sağladıklarının altını çizdi.
Konferans sonrası öğretmenlerle bir araya gelen öğrenci ve veliler merak ettikleri soruları sorarak, birebir bilgi alma fırsatı buldu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00