LİDERLER YARIN NEREDE OY KULLANACAK?

30 Mart Mahalli Seçimleri Yarın Yapılacak.Genel Seçim havasında geçmesi beklenen Mahalli seçimlerde Liderlerin hangi sandıklarda oy kullanacakları belli oldu.

Magazin 29.03.2014 10:32:20 0
LİDERLER YARIN NEREDE OY KULLANACAK?

30 Mart Mahalli Seçimleri Yarın Yapılacak.Genel Seçim havasında geçmesi beklenen Mahalli seçimlerde Liderlerin hangi sandıklarda oy kullanacakları belli oldu.

Yoğun güvenlik önlemlerinin de alınacağı seçimlerde Cumhurbaşkanı Gül ile siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler belli oldu.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlkokulu`nda oyunu kullanacak.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise oyunu Ankara Gölbaşı`nda verecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan bu yıl da İstanbul`da Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu`nda sandık başına gidecek.

Ankara`da oy kullanacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun sandığı ise Çukurambar`daki Arjantin İlköğretim Okulu`nda olacak.Ankara`da oy kullanacak liderlerden bir diğer ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. MHP Lideri Anıttepe İlkokulu`nda sandığa gidecek.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu, Diyarbakır`ın merkez ilçesi Kayapınar`da Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu`nda verecek.

Seçim güvenliği için bugün binlerce polis ve asker görevde olacak. 340 bin güvenlik personeli (jandarma, emniyet, sahil güvenlik birimleri) seçimlerin güven ve huzur ortamı içerisinde geçmesi için her türlü tedbir alırken seçim bölgelerinde sandıklara zarar gelmemesi ve vatandaşlara oy baskısını önlemek için de bir dizi tedbir alındı.

Oy kullanırken "TC kimlik numarası" büyük önem taşıyor. Oyların boşa gitmemesi için seçmenlerin oy pusulasına dikkat etmeleri gerekiyor. Üzerinde en ufak bir işaret bulunan oy pusulası geçersiz sayılacak.

Hafta sonunda İlçe nüfus müdürlükleri de açık tutulacak.Kimliğini kaybeden veya Nüfus Cüzdanında TC Kimlik numarası bulunmayan vatandaşların oy kullanabilmeleri için Cüzdan değişimi yapılması gerektiğinden Cumartesi ve Pazar günü oy verme işlemi sona erene kadar ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00