LEZZET TEKNOLOJİLERİNE ANKARA?DAN BÜYÜK İLGİ

BATECH ANKARA 2017 fuarı, Messe Stuttgart Türkiye Genel Müdürü Ufuk Altıntop ve sektör yetkililerinin katılımıyla kapılarını açtı.

9.03.2017 17:00:35 0
LEZZET  TEKNOLOJİLERİNE ANKARA?DAN BÜYÜK İLGİ

BATECH ANKARA 2017 fuarı, Messe Stuttgart  Türkiye Genel Müdürü Ufuk Altıntop ve sektör yetkililerinin katılımıyla kapılarını açtı.

 

Açılış töreninde Messe Stuttgart  Türkiye Genel Müdürü Ufuk Altıntop ve Messe Stuttgart Ares Fuarcılık danışmanı Hakan Gençoglu, Landesmesse Stuttgart GMBH Başkan Yardımcısı Bernhard Müller, Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Proje Direktörü Funda Kunduz, Masis Mirzahanyan özel olarak hazırlanan IBATECH pastasını kestiler.

 

12 Mart gününe kadar devam edecek olan fuar Ankara’dan özellikle Anadolu’dan gelen çok sayıda girişimceye ev sahipliği yapacak.

 

2016’da İstanbul ve İzmir’de rekor ziyaretçiyi ağırlayan IBATECH fuarı Ankara’da da gerek katılımcı firmalar  gerekse ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

 

Çok sayıda uluslararası pazar lideri markanın en yeni teknolojileri ve ürünlerini sunduğu fuarda, öncelikle fırıncılık ve pastacılık sektörünün geleceğini şekillendirecek yenilikler sergileniyor.

 

Ekmek , hamur açma, işleme makineleri, pasta/dondurma/çikolata yapımında kullanılan fırınlar, mikserler , blenderlar vb. gibi birçok teknolojik aletin sergilendiği fuarda müşteriler ve ziyaretçiler için hamur açma , baklava dilimleme , ekler ve poğaça üretimine ilişkin mini etkinlikler ve şovlar yer aldı.

 

IBATECH Ankara, Türkiye’de 6 milyar doların üzerinde bir pazar payına sahip unlu mamuller sektörünün buluşma noktası olarak tanımlanıyor.

 

Yeme içme kültürü arttıkça, fuara olan ilgi de artıyor 

Yeme içme kültürünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişte olmasının etkisiyle sektör üreticilerinin yenilik arayışları fuara olan ilgiyi arttırdı.

 

Çikolatayı kökünden üreten yerli firmalar, organik ürünleriyle dünya pazarında kendini gösteriyor.

 

Fırıncılık ve pastanecilik makineleri ile dondurma ve çikolata üretimi teknolojileri alanındaki uluslararası uzmanlık fuarı olan IBATECH,  büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor. Fuarda çok çeşitli katılımcıların yanı sıra yine çok sayıda uluslararası pazar lideri en yeni teknolojileri ve ürünlerini 10.000 metrekarelik brüt alanda sunuyor.

 

Her çeşit fırın mevcut.

 

Fuarda sergilenen ürün grupları oldukça çeşitlilik arz ediyor. Fırın grubunda; ekmek fırınları, tünel fırınlar (elektrikli-gazlı), döner-taş tabanlı fırınlar, pizza fırınları, pasta fırınları ve unlu mamul fırınları yer alıyor.

 

Ayrı bir grupta, blenderlar, mikserler, krep makinaları, krema / kremşanti çırpma makinaları, krem dolgu makineleri, ekmek dilimleme makinaları, pasta dilimleme makinaları ve sandviç makinaları yer alıyor.

 

En zengin çeşit hamur makinalarında

 

Hamur işleme, çevirme,  yoğurma,  hamur kesme-tartma, şekillendirme ve hamur kaldır-devir makinaları son sistemleriyle fuarda sergileniyor. 100 Türk firmalarının ürettiği yeni sistem soğutmalı hamur yoğurma makinası  dikkatleri üzerinde topladı. Ayrıca, hamur kazanları, dinlendirme ve fermantasyon odaları, sterilazatörler ve brulör otamasyonlarına dek çok çeşitli ürün de ziyaretçiye sunuluyor. Fuarda, değirmen makineleri ve değirmen makine yedek parçaları da yer alıyor.

 

Ekmek ve pasta katkı maddeleri ayrı bir grubu oluşturuyor

 

Un ve un eleme makinaları, mayalar, yumurta ve yumurta tozları, kabartma tozları, hazır ekmek mixleri, kek unları, gıda boyaları, baharatlar ve aromalar ..

 

Çay kahve otomatları,  konveyör sistemler ve ekipmanları ( bant sistemleri, bisküvi, kurabiye, galeta pişirme hatları, çikolatacılık ekipmanları, dondurma makinaları ve dolapları gibi çok fazla ürün grubu da yine fuarda beğeniye sunuldu.

 

Tamamen gümüş ve altın kaplama çikolata ve drajeler büyük ilgi gördü.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90