LEVENT GÖK`TEN İÇİŞLERİ BAKANI`NA ``EGO`` SORUSU

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK,TBMM Başkanlığına verdiği Soru Önergesi ile EGO Genel Müdürlüğü yetkili organlarının yasalar, ilgi diğer mevzuat çerçevesinde kaç adet yönetici kadrosu olduğuna dair, İçişleri Bakanı Sn.Efkan Ala tarafından cevaplandırıl

Siyaset 15.01.2014 11:35:17 0
LEVENT GÖK`TEN İÇİŞLERİ BAKANI`NA ``EGO`` SORUSU

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK,TBMM Başkanlığına verdiği Soru Önergesi ile EGO Genel Müdürlüğü yetkili organlarının yasalar, ilgi diğer mevzuat çerçevesinde kaç adet yönetici kadrosu olduğuna dair, İçişleri Bakanı Sn.Efkan Ala tarafından cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili GÖK Tarafından TBMM Başkanlığına verilen Soru önergesi şöyle:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 14.01.2014        

 

Levent GÖK

                                                                               Ankara Milletvekili

                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

 

1-EGO Genel Müdürlüğü yetkili organlarının yasalar, ilgi diğer mevzuat çerçevesinde kaç adet yönetici kadrosu vardır?

2-EGO Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı ve Bölge Şube Müdürlüklerinde  “müdür yardımcısı” ve “koordinatör” adında unvan ve kadro bulunmakta mıdır?

3-Bu unvan ve kadroların ihdası ile ilgili olarak etkili organlar eliyle ilgili yasa ve mevzuat hükümleri çerçevesinde usulüne uygun olarak alınmış kararlar yok ise bu unvan ve kadrolarla çalıştırılanlar neye göre görevlendirilmişlerdir?

4-657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, olmayan kadrolara atama yapılabilir mi? EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı bünyesinde bu hususun varit olduğu iddiası karşısında hemen soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

5-EGO Genel Müdürlüğü ve Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı bünyesinde vekâleten ve asaleten atanmış müdür sayısı nedir?

6-Asaleten görev yapan müdürler dururken aynı işler için vekil atamalar yapılması ve atananlara fazladan vekâlet ücreti ile başkaca haklar ödenmesi suretiyle ortaya çıkan kamu zararının sorumlusu kimdir?

7-EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı bünyesinde çok sayıda kadrolu müdür varken bu müdürlerin görev verilmeyerek boş durdurulması ve yıllardır bu görevlerin atanan vekil müdürlerle sürdürülmesinin yarattığı tüm olumsuzlukları soruşturacak mısınız?``Diye sordu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29