LAHEY BÜYÜKELÇİSİ ŞABAN DİŞLİ, EDELSTAAL FİRMASININ 40’INCI YILINDA ’40 DEFA MAŞALLAH’ DEDİ

Mutfak aletlerini ev ev dolaşarak tüm Avrupa’da pazarlayan başarılı kadınlarımıza ödül veren Dişli, başarılı yatırımlar için Torunoğulları ailesini kutladı.

30.10.2021 09:56:00 0
LAHEY BÜYÜKELÇİSİ  ŞABAN DİŞLİ,   EDELSTAAL FİRMASININ 40’INCI YILINDA ’40 DEFA MAŞALLAH’ DEDİ

Mutfak aletlerini ev ev dolaşarak tüm Avrupa’da pazarlayan başarılı kadınlarımıza ödül veren Dişli, başarılı yatırımlar için Torunoğulları ailesini kutladı.

Otelcilik, inşaatçılık ve gastronomi alanında sınır tanımayan firmanın Den Bosch şehrindeki merkezinde büyük bir şölen yaşandı.

Afbeelding met persoon, binnen, vloer, muur Automatisch gegenereerde beschrijving

 

DEN BOSCH,- Hemen hemen her Türk gibi, Avrupa’ya işçi olarak gelen ve daha sonra işveren olan insanlarımız arasında en başarılı olanlardan biri, şüphesiz ki Turgut Torunoğulları ve kardeşleridir.
İş yaşamına video kaset satışı ile başlayan ve daha sonra tencere satışına başlayan Torunoğulları ailesi, satış politikasındaki ilk seçeneği, günümüzde de sürdürüyor. Bu seçenek, satışların Türk kadınları kanalıyla yapılmasıydı.
Hollanda’da başlatılan bu satış politikası, şimdilerde Avrupa’nın her ülkesinde devam ediyor.
Binlerce Türk kadınının ev ev dolaşarak yaptıkları satışlar ile, tencere satışında rekorlar kıran Torunoğulları ailesi, bu işten kazandıkları paralar ile, yatırım alanlarını genişleterek önce inşaat yapımına, daha sonra da otelciliğe ve gastronomiye el atmışlardır.
Bugün sahip oldukları gayrımenkulleri ile büyük bir üne kavuşan Torunoğulları ailesi, başarılı olmalarında büyük rol oynayan kadın satıcılara hak ettikleri ilgiyi fazlasıyla göstemektedir.

Torunoğulları kardeşlarden Ertan, Türkiye ve Hollanda’nın yanısıra Belçika, Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Avusturya, İtalya, Danimarka, Norveç, İsveç, Azerbaycan ve Orta doğu pazarında faal olarak çalışmalar yapan Edelstaal Group, önceki gün Den Bosch’taki genel merkezinde, kadın satıcı menajerlerini biraraya getirerek, senelik değerlendirmelerde bulundu ve gelecek yılın planlamasını ele aldı.

Afbeelding met persoon, binnen, tafel, groep Automatisch gegenereerde beschrijvingBu etkinliği yaparken, Lahey Büyükelçimiz Şaban Dişli’yi de davet ederek çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan Ertan Torunoğulları, toplantıya teşrif eden Büyükelçi Şaban Dişli ve eşi Ayşe Dişli’ye hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Afbeelding met tekst, persoon, kostuum, gekleed Automatisch gegenereerde beschrijving

“Şirketimizin kurucusu Turgut Torunoğulları öncülüğünde, 1981 yılında Hollanda’nın Roosendaal kentine ait bir köyde başlayan bir ev toplantısı ile çıktığımız bu yolculukta Edelstaal grubuna bağlı markalarımız ile zaman geçtikçe ve ilerledikçe müşterilerimizin vazgeçilmezi haline geldik. Bunu siz değerli çalışanlarımızla başardık. Bugün Hollanda’nın Den Bosch kentinde modern, günümüz koşullarının ihtiyacına cevap veren muhteşem bir genel merkezimiz var ve buradan çalışmalarımızı yürütüyor ve koordine ediyoruz. Sadece Avrupa’da 750’den fazla çalışan aktif pazarlama görevlisi arkadaşlarımızın yüzde 90’ını bayanlarımız oluşturuyor. Simtronic ürünlerini kullanan müşterilerimiz tarafından tescil edildiği ortada olduğu ve kesinleştiği için 40 yıldır bu alanda iyi olduğu benimsenmiş ve kabul edilmişliğin mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

Büyükelçi ve eşinin hayranlıkla dinlediği Ertan Torunoğulları konuşmasına şöyle demav etti:

“Edelstaal Group olarak faaliyet alanlarımız şunlar: Simtronic, Orka Hotels, Orka İnşaat ve Gastronomi. Özellikle Marmaris, Fethiye ve İzmit’te, turizm ve inşaat alanında yıllardır aktifiz. Çağın gerisinde kalmamak adına şirket olarak Gastronomi alanına da girdik. Bu doğrultuda, Utrecht (ICON ve MADO), Amsterdam (ICON ve MADO), Den Haag (MADO), Belçika Antwerpen (MADO), Fethiye (ICON) ve Marmaris (ICON) ile gastronomi de faaliyetteyiz. Sosyal sorumluluk çerçevesince eğitim alanında da üzerimize düşeni yaparak Kars Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Erdağı Köyü Turgut Torunoğulları İlköğretim Okulu’nu ülkemize kazandırdık.”

Afbeelding met persoon, kostuum, menigte Automatisch gegenereerde beschrijving

Şirketin Başmenajeri Döndü Uğur da yaptığı konuşmada, “Başta Hollanda olmak üzere bütün Avrupa ve İngiltere’de Simtronic için ilk günkü heyecanla çalışıyorum. Burada yardımseverliği, kardeşliği, aile ortamını, takım ruhunu her daim görüyor ve yaşıyorum. Bu manada başta Turgut bey olmak üzere, kardeşleri ve diğer tüm çalışanlara sonsuz teşekkürler.” dedi.

Büyükelçi Dişli ve eşine şirket merkezi gezdirildikten sonra, en başarılı temsilcilere ödülleri dağıtıldı.

Afbeelding met tekst, persoon, person, kostuum Automatisch gegenereerde beschrijving
Gördükleri ve duydukları karşısında çok şaşıran ve aynı zamanda gurur duyan Şaban Dişli, son olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öncelikle başarıyı kendisine düstür edinmiş siz değerli hanımları kutluyorum. 40 yılını doldurmuş bu güzide şirkete katkılarınızı öğrendim, bir kez daha Türk kadınının imkan verildiğinde neleri başarabileceğini görmüş oldum ve bundan gurur duydum.
Bu işin aslı bana göre aidiyet. Şirketinize olan aidiyetiniz 40 yıllık bir şirketi vücüda getirmiş. Herşeyden önce satış sonrası servis, azim, devamlılık ve özgüven ve işiniz başında olduğunuz zaman başarı kendiliğinden gelir. Görüyorum ki, işin tüm sırları bu şirkette oluşmuş ve başarı yakalanmış. Sizlere nacizane tavsiyem, Türklerin yanısıra Hollandalı ve diğer milletlere de daha fazla hitap etmekte yarar var. Bu şirket, 1981’lerde kadının gücünü keşfetmiş, kadının gücünün sürekliliğini aile ortamı yaratarak, aidiyet duygusuyla bezeyerek başarıyı yakalamış, sizlerle bir kez daha gurur duydum.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

Haber: Muhlis AYBOĞAN
Fotoğraflar: Mustafa KOYUNCU


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00