KÜTÜKOĞLU: ?ARABAMIZA GÖSTERDİĞİMİZ ÖNEMİ KENDİMİZDEN ESİRGEMEYELİM?

Ankalab Laboratuvarları Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu 40 yaşından sonra mutlaka genel sağlık taraması yapılması gerektiğini belirterek, ?Yaş ilerledikçe sağlığımızla ilgili karşılaştığımız birçok belirtinin altta yatan bir nedeni ve birçoğunun da çares

Sağlık 5.10.2016 11:13:53 0
KÜTÜKOĞLU: ?ARABAMIZA GÖSTERDİĞİMİZ ÖNEMİ KENDİMİZDEN ESİRGEMEYELİM?

 

Ankalab Laboratuvarları Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu 40 yaşından sonra mutlaka genel sağlık taraması yapılması gerektiğini belirterek, “Yaş ilerledikçe sağlığımızla ilgili karşılaştığımız birçok belirtinin altta yatan bir nedeni ve birçoğunun da çaresi bulunmaktadır. Arabamıza verdiğimiz önemi kendimizden esirgersek daha kaliteli bir yaşam süremeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Kütükoğlu, toplumda çok sık gözlenen fakat farkına çok geç varılan hastalıkların önceden belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınmasının günümüzde modern tıbbın en önde gelen görevleri arasında yer aldığını ifade etti.

 

Laboratuvarda yapılan genel sağlık taramasıyla çok kapsamlı bir şekilde yaygın görülen hastalık ve durumların incelenip ayrıntılı bir şekilde yorumlu rapor halinde hasta ve doktora önerilerde bulunulduğunu anlatan Kütükoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Kırk yaşını geçmiş kadın-erkek sağlıklı veya herhangi bir hastalığı olan kişiler bu testi iki yılda bir yaptırarak sağlıklarını kontrol altında bulundurmalıdır. Yaş ilerledikçe sağlığımızla ilgili karşılaştığımız birçok belirtinin altta yatan bir nedeni ve birçoğunun da çaresi bulunmaktadır. Arabamıza verdiğimiz önemi biraz da kendimize gösterirsek daha kaliteli bir yaşam süreriz.”

 

- TESTLERİN ÖZELLİĞİ

 

Kan, idrar, gaita ve tükürük örneklerinden yaklaşık 130 farklı test çalışıldığına dikkati çeken  Kütükoğlu, “Bu testler bazı hastalıkların ortaya çıkarılmasında birçok literatür tarafından yararı gösterilmiş testlerdir. Bu testlerle vücuttaki birçok sistem değerlendirilecek ve normal olmayan sonuçlar elde edildiğinde ilgili branş doktorlarına yönlendirerek gerek duyulursa ilave testlerle tanı ve tedaviye gidilmesi sağlanacaktır.” dedi.  İlker Kütükoğlu, taraması yapılan testleri şu şekilde sıraladı:

- Diyabet ve insülin direnci

- Böbrek hastalıkları

- Karaciğer hastalıkları

- Anemi

- Besinsel elementlerin durumu

- Toksit elementlerin durumu

- Kan yağları, kalp-damar hastalıkları ve kalp yetmezliği

- Hepatit parametreleri

- Romatizmal hastalıklar

- Tiroid testleri

- Kanser belirteçleri

- Beslenme ve vitamin testleri

- Çölyak hastalığı ve gluten duyarlılığı

- Adrenal yorgunluk testleri

- Kadın ve erkek hormonal durum

- Osteoporoz ve kemik metabolizması

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07