KUSEYRİ`DEN BASIN AÇIKLAMASI

Anadolu Ajansının 18.08.2017 tarihinde servis ettiği ve çeşitli medya kuruluşlarınca AA kaynak gösterilerek verilen ?FETÖ`nün `Yargıtay imamı` Kuseyri`nin eşinden müştekilere tehdit? başlıklı haber, baştan aşağı yalan ve iftiralarla doludur.

Gündem 23.08.2017 16:05:06 0
  KUSEYRİ`DEN BASIN AÇIKLAMASI

Anadolu Ajansının 18.08.2017 tarihinde servis ettiği ve çeşitli medya kuruluşlarınca AA kaynak gösterilerek verilen “FETÖ'nün 'Yargıtay imamı' Kuseyri'nin eşinden müştekilere tehdit” başlıklı haber, baştan aşağı yalan ve iftiralarla doludur.

 

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur:

 

Öncelikle;

 

1. Haberde kullanılan görsel, darbeci askerlerin yargılandığı bir başka adliyeye ait olup davanın görüldüğü duruşma salonuna ait değildir. Söz konusu görsel kullanılarak (köpekli kolluk kuvvetleri) Av. Mehmet Rasim Kuseyri ve ailesi aleyhine yanlış algı oluşturmaya çalışılmaktadır.

 

2. Haber başlığında Kuseyri’den “yargıtay imamı” olarak bahsedilmesi, çeşitli medya kuruluşlarınca daha önce de kullanılan ve tarafımızca tekzip edilen bir iftiradan ibarettir. Kaldı ki M. Rasim Kuseyri’ye ne soruşturma ne de kovuşturma aşamalarında adli makamlarca böyle bir ithamda bulunulmamıştır.

 

3. Söz konusu haberde, Kuseyri’nin de aralarında bulunduğu avukatlar dosyasında “müştekiler” olarak belirtilen Gıyasi Öztürk ve M. A. hakkında da eksik bilgi verilmiştir. Zira Mehmet M.A.'nın Kuseyri ile ilgisi olmayıp bir başka sanığın müştekisi olduğu, Gıyasi Öztürk’ün ise dosya kapsamında herhangi bir sıfatının olmadığı, iddianamenin ilk sayfasında “müştekiler” başlıklı kısımda açıkça görülmektedir. Gıyasi Öztürk her ne kadar M. Rasim Kuseyri’den şikâyetçi olmak istemiş ise de, Sayın Mahkeme, ilgili şahsı tanık olarak dinlemiş ve akabinde de müdahillik talebini reddetmiştir. Yani, davayı takip eden AA muhabirinin rahatlıkla elde edebileceği ve kanaatimizce zaten muhabirce malum olan bilgiler bile kasten ya da hatayla haberde yanlış aksettirilmiştir.

 

4. Duruşma sırasında ifade ettikleri asılsız ithamları nedeniyle M. Rasim Kuseyri’nin eşi Bedia Kuseyri, adliye bahçesinde Gıyasi Öztürk’e sadece “burada yeminli ifade veriyorsunuz ama yalan söyleyerek bizleri mağdur ediyorsunuz” demiş, Cem Kuseyri ise ilgili şahıslarla muhatap olmamış ve tek kelime dahi konuşmamıştır. Bunun üzerine söz konusu kişi ve neden dâhil olduğunu anlayamadığımız bir şekilde Mehmet Akgeyik, “tehdit ediliyoruz” diye bağırmaya başlamışlar ve şov yaparak dikkat çekmeye çalışmışlardır.

Gıyasi Öztürk ve Mehmet Akgeyik’in, hakaret ve küfürleri AA’nın servis ettiği videoda da açıkça duyulmaktadır. (videonun 29. saniyeinde Gıyasi Öztürk’ün “namussuz” dediği açıkça duyuluyor. https://www.youtube.com/watch?v=i1JOGkK_hGY) Ancak mezkûr olayların yaşandığı sırada adliyede bulunan kolluk kuvvetleri de tutanak tutarak kamera kaydı almışlardır ki bu kamera kaydı, AA adına yapılan kamera çekiminden daha önce başlamış ve olayın tamamını görüntülemiştir.

5. Bu görüntülerde söz konusu kişilerin hakaret ve küfürleri açıkça görülecektir. Kolluk kuvvetleri ve tanıklarca da sabit olan bu duruma ilişkin olarak AA muhabiri, gerek Cem ve Bedia Kuseyri’den gerekse de kolluk kuvvetlerinden bilgi alma gereği hmemiş, sadece saldırganlara söz hakkı tanıyarak yanlı bir tutum izlemiştir.

 

Kamusal görev yapan bir haber ajansının, muhabirlerinin ve yayınlarının temel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda ve tarafsız olması her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en doğal beklentisi ve hakkıdır.

 

Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

 

Av. Mehmet Rasim KUSEYRİ

Bedia Kuseyri

Cem Kuseyri

Vekili Av. Mehmet Çölbeyi


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04