Kürşat Çavuşoğlu Bir Kez Daha Dünya Şampiyonu

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 29 Haziran – 06 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenen 34. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda (34.World Medical and Health Games) diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu masa tenisi dalında teklerde dünya şampiyonu oldu,

Spor 6.07.2013 12:48:01 0
Kürşat Çavuşoğlu Bir Kez Daha Dünya Şampiyonu

 

 

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 29 Haziran – 06 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenen 34. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (34.World Medical and Health Games) diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu masa tenisi dalında teklerde dünya şampiyonu oldu, çiftlerde ise ikinciliği elde ederek Türkiye`ye, 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandırdı. Çavuşoğlu, Antalya’da geçen yıl düzenlenen şampiyonda Türkiye’ye iki altın madalya kazandırmıştı.

 

Çavuşoğlu, Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda masa tenisi dalında üst üste iki kez altın madalya kazanan ilk sporcu oldu ve adını Türk spor tarihine yazdırdı.

 

Şampiyonluğu korumak zor!

Şampiyona’nın finali büyük çekişmeye sahne oldu. Irak, Türkiye, İsveç ve Danimarka liglerinde masa tenisi oynamış olan diş hekimi Kürşat Çavuşoğlu, finalde çok çekişmeli geçen maç sonunda rakibi Laszlo SAGI’yi 3-1 yenerek yenilgisiz olarak şampiyon oldu. Çavuşoğlu, “Rakiplerim güçlüydü ancak maçlara iyi konsantre oldum. Şampiyon olmak kolaydır, ama Şampiyonluğu korumak zordur. Bu almış olduğum şampiyonluk benim için çok değerliydi” dedi.

 

Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları, 1978 yılından bu yana 33 yıldır farklı ülkelerde Olimpiyat Ruhu`na sahip çıkarak süregelmiş, sporun güzelliğini, çabanın zenginliğini ve fair-play ruhunu ön plana çıkarmayı hedeflemiştir. Onlarca ülkeden gelen her yaştan binlerce sağlık çalışanının ve 23 branşta binlerce sporcunun katımlıyla düzenlenmekte. Her sene aynı tarihlerde ama başka ülkelerde gerçekleştirilen Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları, bu yıl Hırvatistan`ın başkenti Zagreb’de gerçekleşti.

Çavuşoğlu: “ Türkmen şehri Kerkük’te dünyaya geldim ve spora erken yaşlarda başladım, J. Keth Moorhead sözü aklıma geldi; “Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.” Başarı, rahatını feda edebilen ve ulaşmak için ter dökmeyi göze alan insanların ulaştığı bir ödüldür.  Bende ülkem için ter dökerek ödülümü aldım. Uzun bir çalışma programının ardından ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Bu başarı beni ayrıca gururlandırıyor. Ülkeme dünya birinciliği kazandırarak altın madalyayla dönmekten çok mutluyum. Bana emeği geçen herkese teşekkür ederim." sözleriyle dile getirdi.

Kürşat Çavuşoğlu, rakipleri Zbigniew STEFANSKI (Polonya) 3-0, Vitaly SAZON (Belarus) 3-0, Andrzej KACALA (Polonya) 3-0,  Çeyrek Finalde Imrich RAKOSKY (Slovakya) 3-0, Yarı Finlde Roberto BEFFA  (İtalya) 3-0, Finalde Laszlo SAGI (Macaristan) 3-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

 

Muhabir: Fatih Bacak(Artuklu Haber Ajansı)

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90