KURANI GÜZEL OKUMA DÜNYA BIRINCISI MUSTAFA ÖZCAN GÜNEŞDOĞDU MARDINDE KİLIP ÇEKIYOR

Kuranı Güzel okuma Dünya birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu Diller ve dinler kenti Mardin`de Klip çekiyor.

Mardin 6.05.2018 00:52:27 0
 KURANI GÜZEL OKUMA DÜNYA BIRINCISI  MUSTAFA ÖZCAN GÜNEŞDOĞDU MARDINDE  KİLIP ÇEKIYOR

 Kuranı Güzel okuma Dünya birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu Diller ve dinler kenti Mardin'de Klip çekiyor.

 

Klip çekimi için Mardin'e gelen Kuranı Güzel okuma Dünya birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu Mardinde KILINÇ UYGUR kooparatif başkanı lokman kılınç tarafından karşılandı.

 

Ülkemizde ve Dünyanın  yakından  tanındığı imam hatip hafız sanatçı  Mustafa Özcan Güneşdoğdu son Klibini  Mardinde çekiyor. Mardine  çeşitli vesilerle defalarca géldiğini ifade eden Güneşdoğdu şehri ilk gördügünden  büyülendiğini her metre karesi tarih kokan bu şehrin dünya çapında daha çok tanıması için yılardır katkıda bulunmak istediğini ve ancak bu gün  fırsat bulabildigini  açıkladı.

 

      Çektiği kilipleri Youtube kanalı ve  Sosyal medya üzerinden Dünya çapında büyük ilgi gören Güneşdoğdu'nun özelikle esma . Ül husna " ve"Cürmüm ile geldim sana"Büşra lena gibi eserleri You Tube kanalında  milyonlarca izleciye ulaştı. 

 

Kiliplerini  özelikle ülkemizin göz kamastıran  mekanlarında  çekerek bu yolla ülkemizin  dışarda tanımasında  gönüllü elçiliği  yapan Hafız  Güneşdoğdu  en son çalışması "Gelhele'' kilibini  Ağrı ilinin Doğubeyazıt ıilçesinde Ishakpasa sarayında ondan öncede ü  ünlü pop sanatçısı Yusuf Güney ile  yaptığı düeti Allahu Allah  kilibini Şanlıurfanın  Halfeti ilçesinde  çekmisti.

 

Mardin Büyükşehir belediyesinin de katkıda bulunduğu " Ya nebi selam eleyke " isimli arapça eseri ramazan öncesi youtube kanalında yayınlanacak şehrin tarihi dokusunda insanın dünyaya örnek hoşgörü ve misafirperverliğine hayran kaldığını  söylediği Mardin'de çeken Mustafa Özcan  Güneşdoğdu  ülke kültürünün tanıtımına yaptiği bu gönülü çalışmalardan dolayi   2012 yilında  Aziziye Vakfi tarafindan Türkiye  elçisi ünvanına layık görülmüştü.

 

 

MUSTAFA ÖZCAN GÜNEŞDOĞDU KİMDİR?

 

Almanyada yetişmiş kendini Allah yoluna adamış ve Dünya Birincisi olmuş bir hafızımızdır.  4 Eylül 1970′te Çankırı’nın Orta kazasına bağlı Sakaeli köyünde dünyaya geldi.

 

1979 yılında Almanya’da yaşayan ailesinin yanına gitti. Babasının kendisine “Bu adam gibi oku oğlum” diyerek hediye ettiği Merhum Abdüssamed’in (r.a) bir kasediyle Kur’an okumaya başladı.

Konyalı Hafız Ramazan Minaz’dan Kur’an okumasını öğrendi, Samsun Vezirköprülü Kurr’a Hafız Halit Tanrıver ile hafızlığını yaptı; Tâlim, Tecvid, Kıraat dersleri aldı ve Arapça öğrendi. 1985 yılında, Avrupa Kur-ân’ı Kêrim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birinci oldu.


1987 yılında evlenen Güneşdoğdu,8 yıl Osmanlı usulû Arapça tedrisatından sonra; 1988-1989 yıllarında Arapça ve Kıraâtini geliştirmek üzere Şam’da bulundu. Eğitimini tamamlayan Mustafa  Özcan Güneşdoğdu Almanya’ya geri dönerek Almanyanın Hamm Westfalen eyaletinde İmamlık görevine başladı.


Ocak 1991 yılında Mekke-i Mükerreme’de 23 Devlet, 52 Cemiyet ve Teşkilatın 182 yarışmacı ile katıldığı Onüçüncü Uluslararası Kur-ân’ı Kerim Yarışması’nda, güzel okuma dalında Dünya Birincisi oldu. Şu ana kadar bu derece ile Arap ülkelerinde Kur’an’ı güzel okuma dalında Avrupa’da yetişmiş ve birincilik almış ilk ve tek genç olma ünvanına sahiptir.


Yine aynı yıl davetli olarak gittiği Bosna Hersek’te bir aya yakın süreyle, 2008 yılında ise Balkanlarda 6 ülkede iki hafta süresince Kur’an Ziyafetleri sundu.


1994 ve 2003 yıllarında İran’da okumuş olduğu kıraatleri büyük takdir almıştır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00