Kültür ve Turizm Bakanı Topçu Çubuk?u Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Çubuk?ta özel bir firma tarafından yaptırılan çocuk oyun alanının açılışını yaptı.

9.11.2015 13:54:31 0
Kültür ve Turizm Bakanı  Topçu Çubuk?u Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Çubuk’ta özel bir firma tarafından yaptırılan çocuk oyun alanının açılışını yaptı.
Bakan Topçu'yu ilçeye gelişinde Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, belediye meclis üyeleri ile işletme müdürü Şevki Arıcı ve vatandaşlar karşıladı.
Açılış öncesi konuşan işletme müdürü Arıcı, açılışa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.
Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk’un doğal ve kültürel güzelliklerini anlattı. İlçenin birlik, beraberlik ve dirliği ile tüm yurda örnek bir ilçe olduğunu aktaran Başkan Acehan, yapacakları projeleri de anlatarak kültür ve turizm bakanlığından destek istedi.
Türk Dünyasının ve Anadolu’nun ortak değeri olan Ahmet YeseviKulliyesi projelerini hayata geçirmek istediklerini kaydeden Başkan Acehan,”Çubuk kültür, tarih ve doğal güzellikleri açısından çok değerli bir ilçemizdir. Yaklaşık 650 yıldan bu tarafa idari yapısını devam ettiren ilçe olan Çubuk, fetret dönemi olarak da bilinen 1402 Ankara Savaşı’na da ev sahipliği yapmıştır. Bektaşi ve Sunni geleneğinin de dostça, kardeşçe yaşatıldığı bir ilçedir. Çubuk ayrıca Karagöl’ü, yaylaları ve doğal güzellikleriyle de Sayın Bakanımızın yabancı olmadığı bir bölgedir. Bizde belediye olarak projelendirdiğimiz Ahmet Yesevi Külliyesi başta olmak üzere yeni projelerimizle bu değerlerimize yenilerini eklemek istiyoruz” dedi.
Tesisin Şevki Kardeşi ve ailesi başta olmak üzere tüm ilçeye hayırlara vesile olmasını dileyen Bakan Topçu, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın yapmak istediği Ahmet Yesevi Külliyesi’ne destek vereceklerini söyledi. Yeniden bakan olması durumunda desteklerini esirgemeyeceğini ifade eden Bakan Topçu, “Başkanımız çok güzel şeyler söyledi İnşallah burada Çubuk’un kültür dokusuna uygun Ahmet Yesevi Külliyesi yapacağını söylüyor. Nasip olursa inşallah bize kalırsa bu işler, bende buradan başkana katkı vereceğimi söylüyorum ve bunun da sözünü burada veriyorum” şeklinde konuştu.
Bakan Topçu, daha sonra ülke gündemine ilişkin konulara da değindi.
Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesini Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve işletme yöneticisi Şevki Arıcı ile birlikte keserek tesisin açılışını yapan Bakan Topçu, oyun alanını inceleyerek çocuklarla ve vatandaşlarla sohbet etti.
Açılışın ardından Bakan Topçu, Çubuk Kaymakamı Şahin ve Belediye Başkanı Acehan ile birlikte Ovacık Mahallesi’de Cemevini ziyaret ederek, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure ve lokma programına katıldı

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


36.7° / 24.1°
  • BIST 100

    10429,05%2,59
  • DOLAR

    32,29% -0,04
  • EURO

    35,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2403,40% -0,47
  • Ç. ALTIN

    3870,48% 0,00