"KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği`nin, Esenler Belediyesi`nin katkılarıyla düzenlediği Kutlu Doğum programı yoğun ilgi gördü. Geceye Filistin?de Kudüs hüznü damgasını vurdu. Kutlamanın sonunda kurayla belirlenen iki talihli umreye gitmeye hak kazandı.

8.12.2017 11:35:50 0

 

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği'nin, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği Kutlu Doğum programı yoğun ilgi gördü. Geceye Filistin’de  Kudüs hüznü damgasını vurdu. Kutlamanın sonunda kurayla belirlenen iki talihli umreye gitmeye hak kazandı.

 

Vatan İlmi Araştırma Derneği, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla ‘’Efendimiz Muhammed'in Sevgisinde Birlikteyiz’' adlı Mevlid-i Nebi programı düzenledi. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Vatan İlmi Araştırma Derneği Başkanı Coşkun Şahin, İlahiyatçı Yazar Hıdır Kartal, Tepebağ Vakfı Başkanı Mehmet AY, Esenler Mardinliler Derneği Başkanı Av. Mehmet Rıdvan ARSLAN, Genç İrade Derneği Başkanı Nazım KURTOĞLU, TÜMKİAD Başkanı Nihat TANRIKULU, AKP Fevzi Çakmak Mahallesi Medya Teşkilat Başkanı Halil ÖZEL, Ravda Derneği Başkanı Davut ÖKTEN, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Turgay ÖZER,Okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.Sunuculuğunu Kerem Can Yazır'ın yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada doğumların en yücesi olan Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerini kutladıklarını hatırlatarak, "Hiçbirimiz, Kudüs’ü bırakmayacağız. Kudüs Müslümanların 3 büyük mescidinden biridir. Bunlardan Biri Mescid-i Haram, biri Mescid-i Nebi, bir diğeri ise Mescid-i Aksa’dır. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir, kimsenin mescidimizi kendi emellerine alet etmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

PEYGAMBER EFENDİMİZ MUHAMMED’İN SEVGİSİNDE BİRLİKTEYİZ

 

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı İlahiyatcı-Eğitimci Coşkun Şahin, Peygamber Efendimiz Muhammed'in bir rahmet vesilesi olarak gönderildiğini belirterek, "Gençlerin ve toplumun felaha, aydınlığa ve kurtuluşa erebilmesinin ancak Peygamber Efendimizin o mübarek yolunun öğrenilip öğretilmesiyle olacak.Müslüman müslümanın kardeşidir şiarı altında çalışarak aynı başarıyı yakalayabileceğiz ve kanayan yaramız Kudüs’ü tekrar esaretten kurtarabileceğiz" dedi.

 

KUDÜS SAHİPSİZ DEĞİLDİR

 

İlahiyatçı - Yazar Hıdır Kartal ise yaptığı konuşmada Peygamber Efendimiz’in ilk mevlidini kutlayan kişinin Selçuklu hükümdarı Sultan Muzaffereddin Gökbörü olduğunu hatırlatan Kartal Mevlid kutlamanın caiz olduğunun altını çizdi. Filistin’de yaşanan gelişmelere de değinen Kartal, "Kudüs ilk günden beri olduğu gibi, şimdi de Müslümanlarındır ve Müslümanların olarak kalmaya da devam edecektir." dedi.

 

GÜNDÜZ DE LOKMA DAĞITILDI

 

Vatan İlmi Araştırmalar Derneği “Rahmet Peygamberi Efendimiz Muhammed’in Hürmetine 4. Geleneksel Lokma Tatlısı Dağıtımı” etkinliği düzenledi.

Esenler Dörtyol meydanında gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgisi gösterdi.

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 

Haber:Abdulvahap Kartal

 

30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00