KÜÇÜK ESNAF AVM?LER KARŞISINDA ERİYOR

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, kent merkezlerine art arda açılan Büyük Alış Veriş Merkezlerinin küçük esnafı bitirdiğini belirterek, ?Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfe kapandı? de

8.06.2016 12:49:49 0
KÜÇÜK ESNAF AVM?LER KARŞISINDA ERİYOR

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, kent merkezlerine art arda açılan Büyük Alış Veriş Merkezlerinin küçük esnafı bitirdiğini belirterek, “Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfe kapandı” dedi.

 S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, son yollarda sayıları hızla artan ve artmaya da devam eden büyük market ve AVM’lerin, küçük esnafın kepenk indirmesine yol açtığını söyledi. . Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfenin kapandığı bilgisini veren Başkan Yelkovan, “Başta bakkalarımız olmak üzere küçük esnaf günden güne erimekte. Küçük esnaf malesef bu tarz işletmeler ile rekabet edecek durumda değil. Hükümetimizin biran önce bu duruma el atmasını ve küçük esnafı kurtarmasını en büyük arzumuzdu. Bunun için de Bakanlar Kurulu’nun bir çalışma yaptığını öğrendik” dedi.

EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

Hükümet küçük işletmelerin kapanmasının önüne geçmek için önlem almaya hazırlandığını da söyleyen Başkan Yelkovan, “Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Yasa’da perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçişinde işletme sayısı ve bunların birbirlerine yakınlığı, ulaşım olanakları, işletmelerin çevreye, altyapıya ve trafiğe getireceği yükler ile can ve mal güvenliği riski gibi ekonomik, sosyal, demografik ve çevresel faktörler açısından gözetilecek kriterleri belirlemeye Bakanlar Kurulu’nun yetkili kılındığını öğrendik. Bu kriterlerin belirlenmesine yönelik hazırlık çalışmalarına başlandığı da gelen bilgiler arasında” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04