KRİTİK MAÇ ÖNCESİNDE MANCİNİ SÜRPRİZİ

Teknik Direktör Roberto Mancini'nin dün basın toplantısında antrenmanlardaki performansını övdüğü İspanyol futbolcuyu sahaya sürme kararı aldığı öğrenildi. Riera'nın sol bek olarak görev alacağı belirtildi.

Spor 5.11.2013 10:45:34 0
KRİTİK MAÇ ÖNCESİNDE MANCİNİ SÜRPRİZİ

Teknik Direktör Roberto Mancini’nin dün basın toplantısında antrenmanlardaki performansını övdüğü İspanyol futbolcuyu sahaya sürme kararı aldığı öğrenildi. Riera’nın sol bek olarak görev alacağı belirtildi. Dany’nin kulübede olacağı ve Chedjou’da bir sorun olması halinde sahaya sürüleceği bildirildi. Belinde sorun olan Chedjou dünkü atrenmanın tamamında yer aldı. Mancini’nin fizik gücü nedeniyle Ceyhun’u da orta sahada değerlendirmesi bekleniyor.
84 maç 42 gol
Aslan’ın, Kopenhag karşısındaki en büyük gol kozu Didier Drogba olacak. Bu sezon resmi maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandıran Fildişi Sahilli futbolcu, Juventus ve Kopenhag’a birer gol atmıştı. Drogba’nın, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 84 maçta 42 golü bulunuyor.

251. sınav
Cim-Bom, Avrupa kupalarındaki 251. sınavını Kopenhag önünde verecek. Geride kalan 250 maçta 96 galibiyet, 65 beraberlik, 89 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip rakip fileleri 354 gol gönderirken, kalesinde 360 gol gördü.

Dev randevu
Galatasaray’ın yer aldığı B Grubu’nun diğer maçında Juventus sahasında Real Madrid’le kozlarını paylaşacak. 9 puanla liderlik koltuğunda oturan İspanyol ekibinin sahadan beraberlik veya galibiyetle ayrılması Cim-Bom’un da yüzünü güldürecek. Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: A Grubu: 21.45 Shakhtar Leverkusen, R.Sociedad-M.United. C Grubu: 21.45 PSG-Anderlecht, Olympiakos-Benfica. D Grubu: 21.45 M.City-CSKA Moskova, V.Plzen-Bayern Münih.

Son idman

Galatasaray Kopenhag maçının son çalışmasını Parken Stadı’nda yaptı. 15 dakikası basına açık gerçekleşen idmanı İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile Sportif Koordinatör Bülent Tulun da izledi. Diğer taraftan yağış nedeniyle Parken Stadı’nın üstü dün kapatıldı. Ancak stadının üstünün bugün açık olacağı belirtildi.

Teknik direktör Mancini, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu`nda FC Kopenhag ile yapacakları maç öncesinde Parken Stadı`nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mancini, kaleci Eray`ın tecrübesiz olduğu ve ondan beklentisinin sorulması üzerine "Eray`ın Şampiyonlar Ligi tecrübesi yok ancak oyuncuma güveniyorum" yanıtını verdi.

Danimarkalı bir gazetecinin, Manchester City ile 2 sezon önce Şampiyonlar Ligi`nde başarılı olamadığını ve Galatasaray`daki beklentisini sorması üzerine "İki sezon da zorlu gruplardaydık, maalesef Şampiyonlar Ligi`nde ilerleyemedik. Bu takımın başına geçtiğimizden sonra yani 6-1`lik Real Madrid maçı sonrasında bayağı bir zor oldu. Diğer maçlarda başarılı sonuçlar aldık, beklentilerim yüksek yani iki sonucun üzerine güzel bir şekilde devam etmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Mancini, kaleci Muslera`nın istese iğne ile oynayabilecek durumda olduğunu öğrendiklerini belirten bir gazetecinin bu oyuncunun oynaması konusunda ısrarcı oldunuz mu? sorusuna, parmağındaki kırık nedeniyle bu durumun Muslera için zor olduğunu ifade ederek, Muslera`yı büyük bir risk almamak için oyuna alma gereğini duymadıklarını kaydetti.

Sneijder`ın önemli bir oyuncu olduğunu, eksikliğini hissedebileceklerini ancak onun yerine önemli oyuncuları olduğunu kaydeden Mancini, yerine kimin oynayacağına yarın karar vereceğini bildirdi.

Sürpriz bir kadro olur mu?

Roberto Mancini, sürpriz bir kadro kurup kurmayacağı ve berabere kalmaları halinde üzülüp üzülmeyeceği sorusuna, "Tabii ki biz bu maçı kazanmak için buradayız. İstanbul`daki maça göre bu maç daha değişik, daha zor geçecek. Güzel bir şekilde maçımızı oynadıktan sonra büyük bir değişikliklere gitmeye gerek yok. Bir puan da olsa olur" karşılığını verdi.

"5 haftada değişim zor, ama takım iyi çalışıyor"

Teknik direktör Mancini, 5 haftada takımdaki değişikliklerin sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"5 haftada değişim zor, ama takım iyi çalışıyor, zamana ihtiyacımız var. Çok yoğun ve ağır şartlarda çalışıyoruz. Takım iyiye gidiyor ama zor bir grup, her şey yapabiliriz. Gruptaki favoriler Real Madrid ve Juventus görünse de Galatasaray olarak güzel sonuçlara gideceğiz."

Danimarkalı bir gazeteci, Kopenhag Teknik Direktörü Stale Solbakken`in bir süre önce tatilde kendisiyle bir restoranda karşılaştığını ve imza almaya çalışırken zorlandığını söylediğini aktararak, bunu hatırlayıp hatırlamadığını ve Solbakken`i nasıl bulduğunu sordu. Gülüşmelere neden olan bu soruya, Mancini, "Solbakken iyi bir teknik direktör. Bu nedenle yarınki maç bizim için çok zor olacak" yanıtını verdi.

"Bunlar akıllı çocuklar, hiç sorun olmuyor"

Basın toplantısına katılan oyuncu Chedjou, kanatlardaki partnerlerinin Semih dışında sürekli değişmesi ve maçlarda oynayacaklarının maç öncesinde öğrenmesinin kendisini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine, "Semih genç ve iyi bir oyuncu. Benim için fark etmiyor. Oynayıp, oynamayacağımı hemen maç öncesinde öğrenmem benim için sorun değil" karşılığını verdi. Bu cevap üzerine teknik direktör Mancini söze girerek, "Bunlar akıllı çocuklar, hiç sorun olmuyor" demesi gülüşmelere neden oldu.

Chedjou, geçen hafta sakatlandığı ve kendisini hazır hissedip, hissetmediği sorusuna, "Henüz kendimi hazır hissetmiyorum ama oynayıp, oynamayacağıma teknik direktör karar verecek" cevabını verdi.

Chedjou, yeni bir hocayla yeni bir taktik uyguladıklarını, bunun kendilerini etkilemesinin normal olduğunu, verilen taktiklerle en iyisini yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00