KPSS MAĞDURU ATAMASI YAPILMAYAN TIBBİ SEKRETERLER ANKARA`DA...

Kpss mağduru Tıbbi Sekreterler Sağlık Bakanlığında , Sağlık bakanlığı müsteşar yardımcısı Tarkan Alpay ile görüştü.

Gündem 7.03.2016 22:43:40 0
KPSS MAĞDURU ATAMASI YAPILMAYAN TIBBİ SEKRETERLER ANKARA`DA...

Kpss mağduru Tıbbi Sekreterler Sağlık Bakanlığında , Sağlık bakanlığı müsteşar yardımcısı Tarkan Alpay ile görüştü .Tıbbi Sekreterleri Temsilen Ankara'ya gelen  Heyet Ankara'da  Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay'ı ziyaret edeerek,70.000 kişinin sesi oldular.Süleyman uyanık ,Barış  Üstünel  ve Kemal Yağmur'dan oluşan Heyet,Sağlık Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Tarkan Alpay'ı Makamında ziyaret ederek atanma sorunlarına yönelik bilgi ve Belge sundu.

Süleyman uyanık ,Barış  Üstünel  ve Kemal Yağmur'dan oluşan 3 Kişilik Heyet Müşteşar Yardımcısı Tarkan Alpay'a  Tıbbi Sekreterlerin Atanma Sorunları ve Taleplerini içeren Aşağıdaki Raporu sunarak ,Atanma sorunlarının çözümü yolunda destek istediler.

TIBBİ SEKRETERLERİN SORUNLARI VE TALEPLERİ

Sağlık Meslek Liselerinin Tıbbi Sekreterlik ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programları mezunlarıyız.
Sağlıkta giderek artan taşeronlaşma, kanunen meslek tanımımızın yapılmaması ve atama yoluyla yapılan personel alımlarındaki kadroların yetersizliği sebepleriyle işsizliğe mahkum edilmekteyiz.
Sağlıktaki taşeronlaşma en çok bize zarar vermektedir. Çalışma alanlarımıza birkaç aylık kurslarla sertifika alan kişiler istihdam edilmektedir. Bu sertifikaların 4 yıl lise, 2 yıl üniversite 6 yıllık meslek eğitimimizden, emeklerimizden ve diplomalarımızdan üstün tutulmasına hiçbir anlam verememekteyiz. Ayrıca hemşire ihtiyacı olmasına rağmen ataması yapılmış binlerce hemşire personelde tıbbi sekreterlik alanlarında çalıştırılmaktadır. Hemşire personelin, sekreterlik alanlarında çalıştırılıp hemşirelik görevi yapıyormuş gibi maaş alması devletimizi zarara sokmaktadır ve bizlerin 80 üzeri puanlarla ataması yapılmazken hemşirelerin 60 gibi puanlarla atanıp sekreterlik yapıyor olmalarından dolayı üzüntü duymaktayız. Mesleğin eğitimini almamış kişilerin çalıştırılması sistemde çok fazla sorun yaşanmasına  ve atanmış olan meslektaşlarımıza ağır bir iş yükü binmesine sebep olmaktadır.
Bu sorunlar ve daha birçok sorunun sebebi ise kanunen meslek tanımımızın yapılmamış olmasıdır. 2011 yılında sağlıkla ilgili diğer tüm branşların meslek tanımları mezun oldukları programlar belirtilerek yapılırken bizler yine görmezden gelindik.
İşsizlik, yoksulluk bizleri kpssye yöneltti ve Allahın izniyle 2014 KPSS sağlıkla ilgili branşlar arasında en başarılı branş olduk. Fakat geçmiş KPSS  dönemlerinde 2 yılda bizlere ayrılan kadro sayısı ortalama 2500 olurken, 2014 KPSS üzerinden 17 ay geçmesine ve 4 alım yapılmasına rağmen ataması yapılan kişi sayısı 254 olmuştur. 
Meslek tanımımızın mezun olduğumuz programlar belirtilerek yapılmasını, mesleğimizin çalışma alanlarının aldığımız eğitim doğrultusunda belirlenerek taşerondan ayrılmasını, çalıştırılan vasıfsız kişilerin daha fazla istihdam edilmemelerini, hemşire personelinde kendi mesleğini icra etmesinin uygulanmasını ve personel ihtiyaçlarının bu şekilde belirlenmesini talep ediyoruz.
Ayrıca Kurumların talepleri, personel dağıtım cetvelleri ve 2023 hedefleri doğrultusunda ulaşılmak istenilen personel sayısı en çok ihtiyaç olan 3. meslek olduğumuzu göstermektedir. Atama yoluyla yapılacak alımlarda kadroların bu doğrultuda belirlenmesini talep etmekteyiz.
Bizler zengin ailelerin çocukları değiliz, hepimizin hayatı yoksulluk içinde geçti. İnsani şartlarda yaşayabilmek için  mesleğimizi yapabilmek, yıllardır verdiğimiz emeklerin boşuna olmadığını görmek, devletimize milletimize hayırlı, faydalı bireyler olmak istiyoruz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82