KORUCUBAŞINA KURDUKLARI TUZAKTA ŞEHİT ETTİLER

Mardin`in Nusaybin ilçesinde hasta çocuğunu sağlık merkezine götüren korucubaşı 48 yaşındaki Adnan Durak PKK`lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.PKK mensuplarınca silahlı saldırıya uğradığı Aile Sağlığı Merkezine, "oğlunun aşısı var" denilerek

Gündem 4.04.2016 19:52:30 0
KORUCUBAŞINA KURDUKLARI TUZAKTA ŞEHİT ETTİLER

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hasta çocuğunu sağlık merkezine götüren korucubaşı 48 yaşındaki Adnan Durak PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.PKK mensuplarınca silahlı saldırıya uğradığı Aile Sağlığı Merkezine, "oğlunun aşısı var" denilerek çağrıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Tepealtı mahallesinde oturan korucubaşı Adnan Durak, hastalanan çocuğunu muayene için götürdüğü Girmeli Aile Sağlık Merkezi'nin girişinde teröristlerin silahla açtığı ateş sonucu yaralandı. Durak, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Tepealtı korucubaşı Adnan Durak'ın haince düzenlenen saldırı da şehit edildiğini belirterek, "Her zaman olduğu gibi bir babayı evladının gözü önünde şehit etmişler. Acımız tarif edilemez. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Korucu camiası olarak kanımızın son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

Saldırı anında Durak'ın yanında eşi Peyruze, kucağında 3 aylık oğlu Bünyamin ile yanında 3 yaşındaki kızı Armin'in de bulunduğu belirtildi. Saldırısı sonrası çıkan arbedede korucubaşının eşi Peyruze Durak da yaralandı.

Peyruze Durak, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82