KORELİ TURİST KAFİLESİ AMASYA`YA HAYRAN KALDI

İstanbul, Çanakkale, Ayvalık, Efes, Selçuk, Pamukkale, Antalya, Konya, Kapadokya, Zile gibi tarihi ve turistik yerleri gezen Koreli 30 Kişilik turist kafilesinin son durağı Amasya oldu.Amasyayı gezen Koreli Turist kafilesi Amasya`ya hayran kaldı

Turizm 3.03.2016 11:29:54 0
KORELİ TURİST KAFİLESİ AMASYA`YA HAYRAN KALDI

İstanbul, Çanakkale, Ayvalık, Efes, Selçuk, Pamukkale, Antalya, Konya, Kapadokya, Zile gibi tarihi ve turistik yerleri gezen Koreli 30 Kişilik  turist kafilesinin son durağı   Amasya oldu.Amasyayı gezen Koreli Turist kafilesi Amasya'ya hayran kaldı 

25 Ocak tarihinde Turan Gocur rehberliğinde Amasya'ya gelen Koreli seyahat acentelerinin Vali İ. Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile yapılan görüşmelerde Amasya'nın  tarihi ve turistik yerleri tanıtılarak, Koreli turistlerin yapılacak olan Türkiye gezilerine Amasya’yı da dahil etmeleri istenmişti. Ülkemizde İstanbul, Çanakkale, Ayvalık, Efes, Selçuk, Pamukkale, Antalya, Konya, Kapadokya, Zile gibi tarihi ve turistik yerleri gezen turist kafilesinin son durağı  Amasya oldu. 

 Amasya'yı ziyaret eden 30 kişilik Koreli turist kafilesi  Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık, Özel Kalem Müdürü Emrah Taşdelen ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi yer aldı.

Ziyaretten oldukça memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali İ. Halil Çomaktekin şunları kaydetti: “Türk milleti olarak bütün insanları seven bir milletiz. Bütün insanların saadetini, mutluluğunu, barışını isteyen bir milletiz. Her zaman sadece Türkiye’de değil, bütün dünya üzerinde barışın hakim olması için mücadele eden ve katkı sunan bir milletiz. Kore’de de bu amacımızı en iyi şekilde gösterdik. Türk Milleti Kore’de mazlum bir millete yardım etmek ve barışa katkı sunmak üzere büyük bir fedakârlık yaparak, çok uzak bir diyara evlatlarını göndermiştir. Evlatları da en iyi şekilde Türk milletini temsil etmiş ve Kore halkı ile Türk Milleti arasında sevgi, dostluk ve gönül köprüleri oluşmuştur. Kore halkı büyük bir vefa örneği göstererek Türkiye Cumhuriyetiyle ilişkilerini sürekli geliştirmeye gayret etmiştir. Sizleri İlimizde görmekten büyük mutluluk duydum.” Vali Çomaktekin ayrıca Koreli misafirlerine Amasya’nın tarih ve kültür şehri olduğunu ifade ederek, onlara gezilmesi gereken tarihi mekânlar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Koreli misafirler Ülkemizde ve Amasya 'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Amasya’yı oldukça beğendiklerini ve gezilmesi gereken güzel bir şehir olduğunu söylediler. Heyecanı halen eksik olmayan 85 yaşındaki Kore Gazisi Bayram Çelik ise, geçmişte yaşanan Kore Savaşında yaşadığı anılarını anlattı. Koreli misafirler tarafından sevgi gösterisinde bulunulan Gazimiz, Korelileri çok sevdiğini ve kendisini de Koreli olarak gördüğünü ifade etti.

Ziyaretin sonunda Vali Çomaktekin Koreli misafirlerini Amasya’yı tanıtıcı materyaller ve çiçek vererek uğurladı.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-AMASYA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00