``KÖPRÜLER KURMAYA DEVAM ETMELİYİZ!``

Hafta sonunda Trabzon-Mardin Kardeşlik Projesi kapsamında şehit Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk`ün hayali en güzel şekilde gerçekleştirildi.

2.05.2017 20:56:20 0
``KÖPRÜLER KURMAYA DEVAM ETMELİYİZ!``

Hafta sonunda Trabzon-Mardin Kardeşlik Projesi kapsamında  şehit Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün hayali  en güzel şekilde gerçekleştirildi.

 

3 gün boyunca Trabzon'da Misafir edilen Mardinli 150 öğrenci ve öğretmenleri  Halk Oyunları ekibi ile Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği ve Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın ve Yönetim kurulu üyeleri  gelerek bizi onurlandıran     şehit Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk  ve oğlu Asım Eren Saitürk ve şehit Derik Kaymakamının babası Asım Safitürk  Trabzon'da muhteşem şekilde ağırlandı.

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Fedrasyonu Danışmanı Yusuf Begdaş konuyla ilgili yaptaığı yazılı açıklamada  şunları söyledi:

 

''Sevgi olmadan hayatın bilgeliği ortaya çıkmaz, ürün vermez. Acılar dinmez. Hayata farklı bir halka olarak eklemlenmek kolay bir iş değildir.

 

O yol dar ve engebelidir. Zorluklara karşın iyiliği yüceltme adına sorumluluk alanlarında samimiyetle insanlara dokunan/ dokunabilenler, hayata farklı bir halka olarak eklemlenir.

 

Hayat pratiklerinde olduğu gibi, ebediyete göç ettikten sonra da onlar iyilik yapmaya ve halkın gönlünde taht kurmaya devam eder. Evet, dile geldiği üzere, Mardin-Trabzon'un kardeşliği, şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün görev bilinci ve samimiyetiyle artık çok daha güçlü bir aşamadadır. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonun rehberliğinde Trabzon'daki 3 günlük yoğun bir programdan sonra, 152 kişilik grubumuzla -(132'i öğrenci, diğerleri federasyon yönetimi ve öğretmenler)- esenlikle Mardin'e döndük. Dönüş yolunda yüreklerde mutluluk vardı. Trabzon'daki etkinlikte grubumuz ruhu ısıtan sıcak bir misafirperverlikle karşılandı. Yaklaşımlarda ve karşılamalarda değer ve erdemin sesiz dili konuşuyordu. Onun için herkes umutluydu. Özellikle öğrencilerimiz çok sevinçliydi.

 

Trabzon'un güzelliklerinde içsel dünyalarına doğru yaptıkları kısa yolculuktan devşirdikleri yeni anlamları ve anıları içselleştirmenin heyecanını taşıyordu. Onlar Trabzon'da ''öğretmek göstermektir'' deyişinin doğruluğunu yaşadılar. Bu anlamlı projeye şahsi desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya, Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz'a ve O'nun şahsında ilçe kaymakamlarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, O'nun şahsında ilçe belediye başkanlarına, Trabzonspor Kulübüne, Trabzon halkına, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal-Kültürel Daire Başkanlığı Personeli Sayın Ahmet Külekçi'ye, tek kelimeyle emeği dokunan herkese; alicenaplığa ve kadirşinaslığa içten teşekkürler ve saygılar sunarım.

 

Yeni köprüler kurma bağlamında girişkenlikleriyle bu projenin Mardin'de hayata geçmesini sağlayan çok önemli iki aktör var: Biri Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Aydın'dır. Diğeri de, Federasyonumuzun Onursal Başkanı M. Şerif Öter'dir. Bu uğurdaki emek ve çabaları takdire şayandır. Rahatlıklarını terk etme pahasına bu cesareti gösterdiler, bu başarıyı sağladılar. Kendilerini yürekten kutlarım.

 

Bilindiği üzere, tarihsel katmanların bir grameri olan Mardin, farklı kültürlere mekân olarak hizmet etmiş kadim bir yerdir. Bu kültürlerden birisi özgün ve üzgün Süryani kültürüdür. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu, sosyal sorumluluk bilinciyle, Mardin ruhuna hizmet etme ilkesiyle kurulmuştur. İmkan ve koşullara göre, hakikat severlik, barış severlik, yaşam severlik ile bu sosyal sorumluluğunu yerine getirmeye çaba sarf etmektedir. Misyon ve vizyon bunun gereklerini yerine getirmeyi zorunlu kılmaktadır. Olumsuz koşullar ve koşullanmalar içinde duvarlar yerine gönül köprüleri kurmaya gayret etmektedir. 

 

Mardin-Trabzon kardeşlik projesini desteklemekten heyecan duymaktadır. Çünkü bölgenin ve Mardin'in anlaşılmayı önceleyen yaklaşımlara ve köprülere çok ihtiyacı var. Farklı inançlar, farklı kültürler, farklı algılamalar, farklı yöreler olsa da, insanların kardeş olduğuna, evrensel değerlerde birleşmenin gerekliliğine, insanlığı yaşatmanın ortak bir sorumluluk olduğuna inanıyor Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonumuz.. Onun için sosyal durumları, sosyal değişimleri iyi okuyabilen düşünce, toplumsal algılamaya pozitif katkı sunma anlamında toplumsal barış ve genel çıkar adına duvarlar yerine gönül köprüleri kurma sorumluluğunu yerine getirmelidir.

 

Çünkü medeniyet, yok edici güdülere sahip olamaz. Devamlı var eder, yaşatır, geliştirir, büyütür. Medeniyet var olanı olduğu gibi kabullenmek, hayata canlılık kazandırmak, tamamlamak, geliştirmek, hizmet etmek demektir. İnsan onurunu ve o ruhun hakikatine ulaşma sevgisidir. İnsana, doğaya, bütün varlığa samimiyetle selam verme aşkıdır. Bireysel içe kapanıklık ne denli tehlikeliyse, toplumsal içe kapanıklık da o denli tehlikelidir. Birbirimize açıldıkça, birbirimizle tanıştıkça, anlama kapasitemiz büyüyecek, kardeşliğimiz pekişecektir. Çeşitlilikte birliğimiz sağlamlaşacaktır. Sevginin ve vicdanın gücü ortaya çıkacaktır. İnsani değerlerimiz ve ahlakımız yenilenecektir.

 

Algılamalarda oluşacak değişimle, gereksiz sorun (lar) yaratmanın bilincinden uzaklaşmış oluruz. Düşünsel eksikliklerden kurtulmanın, özgürleşmenin çok farklı yolları ve anahtarları vardır. Bana göre bunlardan birisi durumları doğru biçimde okuma gücüdür. Değerlendirme yeteneğidir. Evet, bölgemiz, yorgun ve bitkin. Suni teneffüslerden çok -hayatın bütün alanlarında- anlamaya ve samimi dokunuşlara muhtaç durumdadır. Sömürü ve istismara mahal vermeyen gerçek bir iyi niyetin dokunuşları, toprağa atılan tohum gibidir. Zamanı gelince, muhakkak yeşerecektir.

 

Sorumluluk ve özgünlüğü buluşturarak, iyi şeyler ekebilirsek, iyi şeyler biçeceğimizden emin olmalıyız. Ama yaşam tarlasında, kökü ve pratiği olmayan hiç bir tohumun tutmayacağını da akıldan çıkarmamalıyız. O halde düşüncelerimize iyi şeyler ekelim. Ekelim ki, sorumluluk alanımız ektiklerimizle yeşersin, canlansın, çiçeklensin! Denildiği üzere, ''ağaçlar canlı kaldıkça meyve verir. İnsanlar ise meyve verdikçe canlı kalır.'' Mardin-Trabzon kardeşlik projesi, bir değer gerçekleşmesidir. Çok anlamlı bir projedir. Bu anlamın gelişmesine ve büyümesine yeni anlamlar ve katkılar sunacak olan herkese öncelikli teşekkürlerle iyi dileklerimi sunarım''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34