KONYALI SANATÇI NUR DİKİLİTAŞ`TAN ``DİVAL NAKIŞ SERGİSİ``

Konyalı Sanat Ustası Nur Dikilitaş Hazreti Mevlana`nın vuslatının 742.Yıldönümünde,Memleketi Konya`da 12-17 Aralık Tarihlerinde Dival Nakış Sergisi açıyor.

Kültür ve Sanat 11.12.2015 17:48:57 0
KONYALI SANATÇI NUR DİKİLİTAŞ`TAN  ``DİVAL NAKIŞ SERGİSİ``

Konyalı Dival Ustası Nur Dikilitaş Hazreti Mevlana'nın vuslatının 742.Yıldönümünde,Memleketi Konya'da 12-17 Aralık Tarihlerinde Dival Nakış Sergisi açıyor.

Dival Sanatçısı Nur Dikilitaş, geleneği bozmadan dival nakış çalışmalarını modern bir yüzle geleceğe taşıma gayretinde olan sanaçı,btmeyen bir azimle kendisini sürekli geliştiiyor , bir yandan da ilginin giderek azaldığı bu mirasa sahip çıkıyor.Geçmişten Geleceğe taşımak istediği ve gittikçe kaybolmaya yüz tutan bu sanatı canlandırmak için insanüstü çaba harcıyan Sanatçı,Açtığı sergilerle herkesi kendine hayran bıraktırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması beklenen ''Dival Nakış Sergisi'' Konya Dedeman Otel lokmahane'de 12-17 Aralık 2015 Tarihleri arasında açık kalacak ve Konyalı Sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak.

Sergi Davetiyelerini bizzat elden vermek üzere geldiği Ankara'da Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç ile bir araya  gelen Dival Sanatçısı Nur Dikilitaş  Abdullah Ortaç'a yaptığı açıklamada Şunları söyledi:''Bu zamana kadar işin  ‘En’ leriyle çalışmaya gayret ettim. Onun içinde başarılı olduğumu düşünüyorum. Bu sanatı yaşatmak adı altında misyon ürettim. Çalışmalarımı da bu misyon doğrultusunda yaptım. Her zaman titiz ve doğru çalıştım. Geçmişimize sahip çıkmalıyız. Ortalıkta çok yanlış şeyler var. İnsanların bu konulara hassasiyet göstermesi lazım. Bir yazıda bir harekeyi bile oynatamıyoruz. Çünkü bunlar geçmişten geleceğe taşınıyor. Geleceğe doğru şeyler kalsın diye uğraşıyorum. Ticareti her zaman ikinci planda tuttum. Önemli olan işi düzgün bir şekilde yapmaktır.Ben Sanatın gelecek nesillere taşınması için büyük çaba harcıyorum.Ekibimle birlikte hazırladığımız çalışmaları,Memleketim Konya'da Mevlana'nın vuslatının 742 Yıldönümünde sergileyerek,Minnet borcumu bir nebze olsun ödemek istedim,Açacağım Sergiye Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun  Onurlandıracak olması ise mutluluğumu  kat kat arttırdı.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

ÖZEL HABER/ABDULLAH ORTAÇ


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19