KONYA-İSTANBUL YHT SEFERLERİ TÖRENLE BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlatılması törenine katıldı.

Gündem 19.12.2014 08:59:17 0
KONYA-İSTANBUL YHT SEFERLERİ TÖRENLE BAŞLADI

Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlatılması törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son dönemde millete hizmet anlamında büyük atılımlar gerçekleştirdiğini kaydederek, “Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu; medeniyetler inşa eden ve medeniyetlere yön veren bir devlet olduğunu tüm dünyaya hatırlattık. Bizim tarihimiz, ecdadımız ve medeniyetimiz azizdir. Bu aziz millet durdurulamaz; bu aziz ülke horlanamaz ve bu kutlu yürüyüş engellenemez” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlatılması törenine katıldı. Konya Garı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdikleri törenle başlayacak olan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin hem Konya’ya hem de İstanbul’a hayırlı olması dilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı gün, Konya’nın yetiştirdiği ve bütün dünyaya eskimez bir ser olarak sunduğu, Hazreti Mevlana Celalettin Rumi’yi vefatının 741. yıl dönümünde hürmetle yâd ettiğini belirterek, “Mekânı inşallah Cennet olsun diye dua ediyoruz” dedi. 

PEŞAVER’DE OKULA YAPILAN TERÖRİST SALDIRI: “YÜREKLERİMİZİ DAĞLAYAN ELİM BİR HADİSE”

Konya’dan kardeş Pakistan halkına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün yaşanan ve gerçekten yüreklerimizi dağlayan elim hadise nedeniyle başsağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Dün Peşaver’deki bir okula yapılan terörist saldırı neticesinde 130’u aşkın öğrenci ve öğretmen kardeşimizin katledildiği olayı çok büyük bir teessürle öğrendik. Gerek Sayın Cumhurbaşkanı’nı gerek Başbakan kardeşimizi aradık ve onlara milletimizin üzüntülerini ilettik. Kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır. Gerek yaraları sarmak konusunda, gerekse bu coğrafyada terörle en kararlı şekilde mücadele etme konusunda kardeş Pakistan ile iş birliğimiz, dayanışmamız sarsılmadan devam edecek. Bu elim hadise bir okuldaki masum, tertemiz çocukları hedef alan bu alçakça saldırı umuyorum ki bölgedeki tüm ülkelerin tüm dünyanın terörün karanlık yüzünü bir kez daha görmelerine sebep olur. Pakistan’a bir kez daha sabır diliyorum. Başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 Temmuz 2014’de Ankara-Eskişehir-İstanbul’un buluştuğunu, bugün de Konya ile İstanbul’un da buluştuğunu dile getirerek, Eyüp sultan Hazretleri olmak üzere İstanbul’un manevi mimarlarının, başta Mevlana Hazretleri olmak üzere Konya’nın manevi mimarları ile kucaklaştığını belirtti. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul’un arasının artık 4 saat 15 dakika olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Kısa bir süre sonra inşallah Rabia olacak… Daha sonra inşallah daha da aşağı inecek. 2009’dan bugüne bütün yüksek hızlı tren hatlarımızda 18 milyon yolcu taşındı, sadece Ankara-Konya hattını 5,5 milyon vatandaşımız kullandı. Sırada, Bursa, İzmir, Karaman, Mersin, Antalya, Adana, Osmaniye, Gaziantep var. Yozgat, Sivas, Erzincan hattı var. Durmak yok, yola devam, devam edecek. İnşallah kısa süre içinde tüm bu hatları da bitirecek, Türkiye’yi ulaşımda çok daha yüksek bir safhaya kavuşturmuş olacağız. Seferlerin hem Konyalı, hem de İstanbullu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Başta, Başbakanımız, ardından Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız olmak üzere halef selef olunan geçmiş ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere bu hatların tamamlanmasında, sefere başlamışında emeği geçen herkese, her kurumumuza teşekkür ediyorum. Yeni tren setlerimizde çalışacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yolcularımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Kazasız sorunsuz bir şekilde varacaklara yere ulaşmaların Rabbimden niyaz ediyorum.” DEDİ.


ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04