KONTRPLAK SINIFLARI....

Huş, kayın, kavak gibi ağaçlar işlenerek kütük haline getirilir, daha sonra düzgün olanlar seçilir, soyulur ve belirli büyüklükteki levhalara katman işlemi yapılmaktadır.

Tanıtım Yazısı 12.09.2022 17:31:00 0
KONTRPLAK SINIFLARI....

 

Huş, kayın, kavak gibi ağaçlar işlenerek kütük haline getirilir, daha sonra düzgün olanlar seçilir, soyulur ve belirli büyüklükteki levhalara katman işlemi yapılmaktadır.

Tek parça kontrplak nasıl yapılır sorusunun cevabı, ince ahşabın içine yerleştirilmiş kompozit ahşabı preslemek için hidrolik pres kullanarak kompozit ahşap yapmaktır.

Preslendikten sonra ahşap nemle şişmez, bu nedenle bu malzemeler birçok alanda sorunsuz kullanılabilir. Ayrıca ahşap esaslı malzemeler yüksek mukavemet değerlerine sahip neme dayanıklı ürünler olduğu bilinmektedir. Kontrplak ve düşük mali yapısı sebebiyle inşaat sektöründe ve herhangi bir inşaat projesinin temel yapılarından bir tanesidir. Farklı kontrplak derecelerini anlayıp, kaliteli bir iş için en iyi malzemeyi seçmek için çok önemli adımdır.

Kontraplak Sınıfları

Yumuşak bir ahşap kontraplak için, her kaplamanın biri 'ön' kaplama için diğeri 'arka' kaplama için olmak üzere iki derecesi vardır. Dört tip kontrplak kaplama vardır. Bunlar sırasıyla A, B, C ve D harfleri nitelendirilmektedir.

A Sınıfı kontrplak en yüksek kalitedir. Pahalı bir fiyata sahiptir. Ancak görünür bir projede kazandığınız zaman buna değen bir işlemdir. Bu tip kontrplak pürüzsüz ve boyama işlemi gayet kolaydır.

B Sınıfı kontrplakta küçük kusurlar olabilir ve küçük onarımlar gerektirebilir. Pürüzsüz değildir.

C Sınıfı kontrplak, görünür kusurlara ve 1,5 inç çapa kadar budaklara sahiptir olabilmektedir.

D Sınıfı kontrplak, büyük çap sorunlara ve 2,5 inç büyüklüğünde budak denilen problemlere sahip olabilmektedir. Bu genellikle fiyat bakımından, en ucuz kontrplak kaplama türüdür.

İlk harf kontrplağın yüzey kalitesini, ikinci harf ise arka tarafın yüzey kalitesini tanımlamaktadır. Bu nedenle, "AB" kontrplak, A Sınıfı yüz kaplama kalitesini ve B Sınıfı bir arka tabakanın kalitesini belirtmektedir.

Kontrplakta Derecelendirme

Sert ağaç kontrplak için derecelendirme sistemi biraz farklı bakılmaktadır. Yumuşak ahşapta olduğu gibi, yüz kaplamaları harflerle belirtilir, A en yüksek kalite derecesini belirtmektedir. D ise tam tersi şekilde en düşük kalite seviyesini belirtmektedir. Ancak sırtın başka bir kriteri daha vardır. 1 en yüksek kaliteyi belirtmektedir. A1 Sert ağaç Kontrplak en kaliteli kontrplakları temsil etmektedir. D ise en düşük kaliteli ama fiyat bakımından en ucuz kontrplakları temsil etmektedir.

Kontraplak modellerini incelemek ve satın almak için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TANITIM YAZISI

 


Anahtar Kelimeler: KONTRPLAK SINIFLARI....
28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00