Konsolosluk Saldırganı Yaralı Yakalandı

ABD Başkonsolosluğu?na saldıran ve kaçmaya çalışan kadının polis ile burun buruna geldiği anların görüntüsü ortaya çıktı.

10.08.2015 13:18:00 0
Konsolosluk Saldırganı  Yaralı Yakalandı

ABD Başkonsolosluğu’na saldıran ve kaçmaya çalışan kadının polis ile burun buruna geldiği anların görüntüsü ortaya çıktı.

İstanbul bugün ardı ardına gelen terör olaylarıyla sarsıldı. Gece saatlerinde Sultanbeyli’deki bir polis merkezine yapılan bombalı saldırı ve ardından yaşanan çatışmanın şoku atlatılmadan bir diğer saldırı haberi İstinye’den geldi. Burada bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

Başkonsolosluk önünde görevli polislerin karşılık vermesi ile saldırganlar kayıplara karıştı. O saldırganlardan kadın olanı polis ekipleri tarafından bir apartmanın boşluğunda sıkıştırıldı. Burada gizlenen kadın teröristin çevresi polisler tarafından çevrildi. O polislerden biri, kadınla burun buruna geldi. Kadına belli bir uzaklıktan daha fazla yaklaşmayan polis, bir takım uyarılarda bulundu.

Görüntülere göre; kadının elleriyle ilgili uyarıda bulunan polis, bu uyarılara yanıt alamayınca art arda ateş etti. Bu ateş sırasında yaralanan kadın yere düştü. O anlar ise bir cep telefonu ile görüntülendi.

DHKP-C ÜSTLENDİ

Öte yandan ABD Başkonsolosluğu’na düzenelenen saldırıyı terör örgütü DHKP-C üstlendi. Örgüte yakın kaynaklar, eylemi Hatice A.nın gerçekleştirdiğini iddia etti. Çatışmada teröristlerin el bombası da kullandığı öğrenildi.

ABD İstanbul Konsolosluğu’na silahlı saldırı sonrası yaralı olarak ele geçirilen Hatice Aşık’ın DHKP-C’li olduğu öğrenildi. Saldırı sonrası yaralı olarak ele geçirilen Hatice Aşık’ın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı iddia edildi.

CANLI BOMBA LİSTESİNDE ADI VARDI

2005 yılında Adalet Bakanlığı binasına düzenlenen saldırı sonrası Hatice Aşık’ın adı canlı bomba listesinde yer almıştı.

Adalet Bakanlığı’na intihar saldırısı gerçekleştirmek isteyen DHKP-C’li Eyüp Beyaz, özel tim tarafından vurularak öldürülmüştü. Planı başarısızlıkla sonuçlanan örgütün, Hatice Aşık’ı canlı bomba olarak kullanmayı planladığı ileri sürülmüştü. O dönem Hatice Aşık’ın kimliğinin tespit edilmesi üzerine Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmıştı. Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Hatice Aşık’ın Hülya kod adını kullandığı biliniyor.


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,78% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2426,97% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49