Kızıltepeli Gençler İzmit Sarısu Kampı?nda Gönüllerince Eğlendi

Kızıltepeli gençler, her yıl binlerce gencin hem tatil yapıp hem de gönüllerince eğlenme imkanı bulduğu Sarısu Gençlik Kampı?nda ağırlanmanın mutluluğunu yaşadı.

Mardin 12.09.2018 09:10:25 0
Kızıltepeli Gençler İzmit Sarısu Kampı?nda Gönüllerince Eğlendi

Kızıltepeli gençler, her yıl binlerce gencin hem tatil yapıp hem de gönüllerince eğlenme imkanı bulduğu Sarısu Gençlik Kampı’nda ağırlanmanın mutluluğunu yaşadı.

 

      Kızıltepeli gençler, Kızıltepe Belediyesi ile Kardeş Belediye olan, İzmit Belediyesi’nin daveti üzerine İzmit Kandıra Sarısu Gençlik Kampı’nda gönüllerince eğlendiler. Kamptan Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerinden 50 kız ve 50 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 100 öğrenci faydalandı. Kızıltepeli gençler, İzmit Belediyesi’nin gençlerin yaz tatillerini geçirebilmeleri için faaliyete geçirdiği Kandıra Sarısu Gençlik Kampı’nda keyifli vakit geçirdi.

 

  Kızıltepeli gençlerin birbirinden farklı etkinliklerle eğlendiği kampta, aynı zamanda gençler İzmit’in tarihi, sosyal ve kültürel değerleri ile de tanıştı. Kampta ilk gün erkekler ve kızlar birlikte etkinliklerde yer alırken, kampın ikinci ve üçüncü günü erkekler Sarısu kampında yer alırken, kızlarda İzmit’in tarihi ve doğal güzellikleriyle buluştu. Son iki günde kızlar Sarısu kampında yer alırken, erkekler de İzmit’in tarihi ve doğal güzellikleriyle buluştu. İzmit turu kapsamında Seka park, Gölkaypark, Kartepe, İzmit Milli Parkı (Hayvanat bahçesi), Necati Gençoğlu Kültür Merkezi, Deprem Müzesi, 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Genç Girişimciler Merkezi, Tarih koridoru ve saat kulesi gezildi. Gençler kampta kano, bisiklet, tekne turu, futbol, voleybol, masa tenisi, yüzme, kamp ateşi ve doğa yürüyüşüyle kampın tadını çıkardı.

 

   Kampın son gününü de dolu dolu geçiren gençler, akşam yemeğinde İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖRGEV ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekten sonra konuşan ÖRGEV: “ Siz gençler bizler için çok önemlisiniz geleceği şekillendirecek, yeni Türkiye’yi daha da güzelleştirecek olanlar sizlersiniz. Kendinizin farkında olun, kendinizi daha da geliştirmek, daha verimli olabilmek ve memleketimize, bayrağımıza devletimize daha faydalı olabilmek için kendinizi daha çok geliştirmeniz lazım. Bunun için okuyup eğitiminize daha çok çaba sarf etmemiz lazım.” dedi.

 

     İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖRGEV’in konuşmasından sonra Mardin şarkılarıyla oynayıp eğlenen gençlere, İzmit Belediyesi çalışanları da eşlik etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİT


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00