Kızıltepe`de Yol ortasında Kalan elektirik direkleri tehlike yaratıyor

Kızıltepe Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan yol genişletme çalışmaları sonucunda elektrik, telefon ve mobese direkleri birçok yerde yol ortasında kaldı. Yol ortalarında kalan yaklaşık 500 direk olası kazalara davetiye çıkarıyor

Polisiye Haberler 23.09.2013 15:44:02 0
Kızıltepe`de Yol ortasında Kalan elektirik direkleri tehlike yaratıyor
Kızıltepe Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan yol genişletme çalışmaları sonucunda elektrik, telefon ve mobese direkleri birçok yerde yol ortasında kaldı. Yol ortalarında kalan yaklaşık 500 direk olası kazalara davetiye çıkarıyor.

Kızıltepe Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan yol genişletme ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları sonucunda birçok yerde elektrik, telefon ve mobese direkleri cadde ve sokakların ortasında kaldı. Ortaya çıkan bu durum hem araç sürücüleri hem de yayalar için tehlike oluşturuyor. Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada son iki yıllık süre zarfında 2 milyon metrekare kilitli parke taşını döşediklerini, yol genişletme çalışmaları sonucunda, bazı ara yolların genişliğinin 20-30 metreyi geçtiğini söyledi. Yol genişletme çalışmaları sonucunda mobese, elektrik ve telefon direklerinin yol ortalarında kaldığını belirten

Sulhan, bu durumu ilgili müdürlüklere defalarca resmi yazıyla iletmelerine rağmen sorunun giderilmediğini kaydetti. Halkın direklerin ortada kalmasından dolayı mağdur olduğunu aktaran Sulhan, direklerin hem trafik akışını, hem de yurttaşların hayatını olumsuz etkilediğini, yetkililerden derhal çözüm beklediklerini kaydetti.

500 direk yol ortasında kaldı

Sulhan, DEDAŞ Kızıltepe İşletme Müdürü Ensari Kavak`ın konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, en kısa sürede elektrik direklerinin yerlerinin değiştirileceğini aylar önce belirtmesine rağmen hala tek bir direğin bile yerinin değiştirilmediğini de söyledi. Sulhan, "Yaklaşık 500 elektrik direği yol ortasında kaldı. Yetkililer sürekli bize `ihaleler yapılacak, yazışmalar yapılacak, bu çalışmaları sonucunda direkler sökülecek` diyor ama aylardır direkler sokağın ortasında kaldı" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri ise, yetkililere tepki göstererek, aylardır yolun ortasında kalan direkler yüzünde birçok kazanın meydana geldiğini belirtti.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56