Kızıltepe'de Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Empati Maçı Yapıldı

Kızıltepe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Kızıltepe ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Kurum Amirlerinin yer aldığı takım arasında Empati Maçı yapıldı.

Mardin 4.12.2021 09:47:00 0
Kızıltepe

Kızıltepe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Kızıltepe ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Kurum Amirlerinin yer aldığı takım arasında Empati Maçı yapıldı.

 

Kızıltepe Gençlik Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yapılan maçta, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklara dikkat çekildi. Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’a İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Deniz Çezik, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, Kızıltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Mavidemir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü/Kızıltepe Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Alaaddin Özel, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mahmut Akdağ, tekerlekli sandalyelere oturarak maça eşlik etti.

 

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam ve Kurum Amirleri, bedensel engelli sporcuların yaptığı tekerlekli sandalye basketbol sporunun normal basketbola göre ne kadar zor olduğunu birebir yaşayarak empati yaptı.

 

Çam: “ Tüm halkımıza şunu söylemek istiyorum her birimiz birer engelli adayıyız. Kaldırımlarımızda ve yollarımızda engelli bireylerimizin hayatını zorlaştırmayalım. Engelli bireylere yardımcı olalım onlar sizden sadece kurallara uymanızı bekliyor. Herkes kurallara uyarsa herkes birbirine saygı gösterirse hayat hepimiz için çok daha yaşanabilir bir hale gelir. Sporla daha zinde ve daha mutlu olarak yaşama devam eden engelli sporcularımızın bugün yanında olduk, hayat mücadelelerini bir nebze yaşadık. Onların hayatını daha da kolaylaştırmamızı umuyorum.

 

Kızıltepe Engelliler Spor Kulübümüz, Türkiye 2. Ligde mücadele etmekte. Bu bağlamda hem ilçemizin hem ilimizin hem de bölgemizin göğsünü kabartmakta, başarılarında dolayı takımımıza ve takım oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerimize sağlıklı, sıhhatli, mutlu ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00