KIZILTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ BAŞKANI ÖTER'DEN 'TMO' AÇIKLAMASI

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter TMO Mardin'de ürün alım noktaları aktif ve etkin olmadığını beliterek,TMO Mardin'in ivedilikle Alıma başlamasını istedi.

Mardin 11.06.2023 21:45:00 0
KIZILTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ BAŞKANI ÖTER

 Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi başkanı ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter  TMO Mardin'de ürün alım noktaları aktif ve etkin  olmadığını beliterek, TMO Mardin'in ivedilikle Ürün Alımına a başlaması gerektiğini söyledi.

 

 

Başkan Öter konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Kısa bir süre önce hububat alım fiyatları açıklanmasına rağmen TMO Mardin'de ürün alım noktaları aktif ve etkin olmadığı için, başta Gaziantep te büyük makarna fabrikaları ve diğer buğday alıcıları; TMO'nun bu durumunu fırsat bilerek her geçen gün buğday alım fiyatlarını aşağı çekmeye çalışıyorlar..

Düşürülmeye çalışılan buğday fiyatları nedeniyle endişelenen çiftçilerimiz TMO'nun biran önce alıma geçmesini dört gözle bekliyorlar.,

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi başkanı olarak bu durumu Diyarbakır TMO Bölge üst düzey yetkilileriyle bu pazar günü konuştum.

Aldığım yanıt şu şekildedir.

TMO Mardin bölgesinde şuanda Şenyurt'ta buğday alımına açıktır. İstasyon şubesi halihazırda Arpa alımı devam ediyor, buğday alımı için boşaltma yeri hazır duruma getiriliyor.

Ayrıca Mardin bölgesindeki LİDAŞ'ların depolarında büyük oranda dolu olan Mısırların satışı ve tahliyesi için yoğun çalışma yürütülmektedir.

Dolayısıyla çiftçilerimizin buğdaylarını herhalükarda TMO olarak alacağız. Arzu eden çiftçilerimiz randevularını alabilir ve aktif boşaltma noktalarına buğdaylarını götürebilirler. Verdikleri detaylı bilgi için TMO yetkililerine teşekkür ederiz.

Yarın Pazartesi günü Kızıltepe Çiftçiler dernek başkanı Sayın Mikail Erbeyi ile birlikte hububat merkezimizde piyasayı takip edip, gerekli görüldüğü taktirde duruma göre detaylı açıklama yapacağız. 'Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19