Kızıltepe Zabıtasından Yağ Stokçularına Sıkı Denetim

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili. Hüseyin Çam başkanlığında Başkan Yardımcısı Mehmet Kalkan, Kurum Amirleri ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri stokçuluğun ve fahiş fiyat artışının önüne geçmek için marketlere denetimler gerçekleştirdi

10.03.2022 10:25:00 0
Kızıltepe Zabıtasından Yağ Stokçularına Sıkı Denetim

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili. Hüseyin Çam başkanlığında Başkan Yardımcısı Mehmet Kalkan, Kurum Amirleri ve Zabıta Müdürlüğü Ekipleri stokçuluğun ve fahiş fiyat artışının önüne geçmek için marketlere denetimler gerçekleştirdi.

 

Son günlerde ülke gündeminde yer alan sıvı yağ fiyatlarındaki artış ve stokçuluk faaliyetleri sonrasında Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam’ın talimatıyla ekipler harekete geçti. İlçe genelinde başta zincir marketler olmak üzere tüm marketlerde denetim gerçekleştirildi. Stok fırsatçılığı ile fiyatlarda yapılan artışlarla vatandaşın mağdur edilmemesi için harekete geçen ekipler market depolarında incelemede bulundu.

Ayçiçeği yağının raf fiyatlarını kontrol eden ekipler, yağda stokçuluk yapılıp yapılmadığını denetledi. Depolarında yağ stokladıkları tespit edilen 1 market hakkında cezai işlem uygulandı.

Ekipler ayrıca ürünlerin reyon etiket fiyatları ile kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı. Fiyat tutarsızlığı, gramajlarda eksiklik ve etiketlerde fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını incelendi. Daha önce yapılan KDV indiriminin fiyatlara yansımasını da denetleyen ekipler, ürünlerin reyon ve kasa fiyatlarını karşılaştırdı.

 

Yapılan denetimleri değerlendiren Çam: "Stokçuluk yapılarak vatandaşlarımızı zor durumda bırakan marketler hakkında gerekeni yapacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın da söylediği gibi stokçuluk yaparak vatandaşımızın mağdur edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, başkan yardımcılarımız ve kurum amirlerimiz ile denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bugün ilçe genelinde yapılan denetimlerde marketlerin depo ve reyonlarında incelemelerde bulundu ekiplerimiz. Bu denetimlerimizi düzenli olarak sürdüreceğiz. Stokçuluğa asla fırsat vermeyeceğiz. " dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KZIILTEPE


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71