KIZILTEPE KADIN EMEĞİ TANDIR EKMEĞİ PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Ekmeği Projesi ile ilçemiz merkez mahallelerinde dezavantajlı kadın guruplarının ev ekonomilerine doğrudan katkı sağlayacağı bir projenin temelleri atıldı.

Mardin 24.08.2022 20:31:00 0
KIZILTEPE KADIN EMEĞİ TANDIR EKMEĞİ PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle yapımına başlanılan Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Ekmeği Projesi ile ilçemiz merkez mahallelerinde dezavantajlı kadın guruplarının ev ekonomilerine doğrudan katkı sağlayacağı bir projenin temelleri atıldı.

Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Ekmeği Projesi ile proje başvurucusu olarak Kızıltepe İlçesi Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 15 kadının istihdam edeceği ve ilçemizin merkezi bir yerinde kurulacak, halk ekmek kuruluşları sistemiyle işletilecek içinde tandırların olduğu, hamur yoğurma ekipmanlarının bulunduğu bir tandır merkezi oluşturularak birer istihdam alanı haline getirilecektir.

Temelleri atılan Kızıltepe Kadın Emeği TandırEkmeği Projesi çalışmasını incelemeye giden Kızıltepe ilçe  Kaymakamı e Belediye Başkan Vekili . Hüseyin ÇAM  “Ağustosun ortası itibariyle başlatılan bu çalışma inşallah ekim ayı itibariyle nihayete erecek ve burada tandır ekmeği pişirimine başlanacaktır. Başlangıçta 15  kadına istihdam sağlanacak olup bu vesileyle bölgenin kültürü olan tandır ekmeği anlayışı kurumsal bazda devam edecektir. Yapımına başlanan proje sahsında 13 tane tandır mevcuttur. 5 tanesi odun ateşinde, 8 tanesi doğalgazlı çalışacaktır.  Burada vatandaşlarımız hem hijyenik koşullarda üretilen tandır ekmeğine ulaşacak hem de çalışan kadınların emeklerine katkı sağlayacak.

 

Burada desteklerinden dolayı  hem DİKA’ya hem de Kızıltepe Üreten Kadınlar Kooperatifi başkanlığına teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun, ülkemizin kadınlarına hayırlı uğurlu olsun. Bu emeği ve bu istihdamın ilçemize ve kadınlarımıza güzellikler getirmesini diliyorum. Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Ekmeği Projesi Kızıltepe’ye hayırlı olsun” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19