KIZILTEPE İLÇESİNDE OKUL VE DERSLİK İHTİYACI MASAYA YATIRILDI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Kızıltepe ilçesinin okul ve derslik ihtiyacının görüşüldüğü toplantı da okul ve Derslik ihtiyacı masaya yatırıldı.

Mardin 25.08.2022 12:37:00 0
KIZILTEPE İLÇESİNDE OKUL VE DERSLİK İHTİYACI  MASAYA YATIRILDI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Kızıltepe ilçesinin okul ve derslik ihtiyacının görüşüldüğü toplantı da okul ve Derslik ihtiyacı masaya yatırıldı.

 

Kızılıtepe'de yapılan toplantıya Temel Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mahmut AKAN, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet BİLEN ve Şube Müdürlerimiz katıldı.

 

İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet BİLEN, bir sunum yaparak Kızıltepe ilçesinde bulunan temel eğitim ve ortaöğretim okullarının mevcut öğrenci ve derslik sayıları hakkında bilgiler verdi.

 

Sunumda verilen bilgiler doğrultusunda, öncelikli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde inşa edilecek okullar, yapılacak yeni derslikler ve yapımı biten okullar ile ilgili planlamalar yapıldı.

 

Toplantı sonunda  Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat  DEMİR:

Kızıltepe  ilçesinde okul ve derslik sayıları ile ilgili mevcut durumu tespit ettiklerini ve ihtiyaçları ele aldıklarını belirtti.

 

Demir yaptığı Değerlendirmesinde şunları ifade etti:  Kızıltepe ilçemizde yapımı biten okullarımızın donatım eksikliklerinin bir an önce giderilerek 2022-2023 eğitim öğretim yılında açılacaklarını ve yeni okulların açılması için gerekli notları aldıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz DEMİR şöyle devam etti:

 

Bu kapsamda bugün Kızıltepe ilçemizde  mevcut durum tespiti için bu çalışmayı yaptık. Kızıltepe ilçemizde 44 ilkokul/ ortaokul, 82 Lise olmak üzere toplamda 126 okul ve 2185 dersliğimiz bulunmaktadır. Bunların bir kısmının bakım onarım ihtiyacı var. Kızıltepe ilçemizde yeni yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerdeki  derslik  ihtiyaçlarının giderilmesi için girişimde bulunacaklarını ifade ederek; Çocuklarımıza pırıl pırıl, tertemiz, donanımıyla, bahçesiyle, diğer sosyal donatılarıyla çok güzel okullarda okutmak temel hedeflerinin olduğunu ve bu vesileyle toplantıda emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve Şube Müdürlerine teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69