Kızıltepe ilçesinde Gaziler Günü Coşku ile Kutlandı

Bu yıl 10.’su düzenlenen Federasyon Kupası Turnuvası’na ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi grubunda çıktığı iki maçı da kazanarak çeyrek finali garantiledi.

20.09.2021 10:03:00 0
Kızıltepe ilçesinde Gaziler Günü Coşku ile Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma ve anma töreni düzenlendi. Kaymakamlık binasında düzenlenen törene, Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

 

Katılım sosyal mesafe kurallarına dikkat edecek şekilde sağlandı. Tören Kaymakam/Belediye Başkan V. Hüseyin Çam’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Çam, törene katılanları makamında ağırladı.

 

Kızıltepe Kaymakamlığı, Kızıltepe Belediyesi, Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü ve Kızıltepe Jandarma Komutanlığı, Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından ve Kızıltepe Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden oluşturulan ekipler şehit ve gazi ailelerini evlerinde ziyaret etti. İlçe merkezinde kırsal ve merkez mahalleler olmak üzere toplamda 120 şehit ve gazi ailesi ziyaret edilerek hal hatırları sorularak, sıkıntıları dinlendi.

 

Şehit ve gazi aileleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek davetinde günün anlam ve önemine değindi.  Bugün 100 yıldır gaziler günü olarak kutladığımız bir gün. Öncelikle bütün gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum diyen Çam: “ Bugün de siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu ülke adına, bu millet adına, bu bayrak adına vermiş olduğunuz bu değerli mücadeleden dolayı her birinize her bir ferdinize canı gönülden devlet olarak teşekkür ediyorum. En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde özellikle son dönemde gazilerimize şehit yakınlarımıza ve değerli ailelerine yapılan hususları herkesçe biliyorsunuz. Bunu özellikle altını çiziyorum devlet olarak ve millet olarak size şükranlarımızı sunuyorum.

 

Bu bağlamda yapabileceğimiz bir husus varsa bütün vatandaşlarımıza kapımız açık ama özellikle siz kıymetli misafirlerimize kapımız sonuna kadar açık. Bütün devlet kapıları sonuna kadar açık, burada ilgili birim müdürlerimiz ve amirlerimiz var onlara da her zaman dediğimiz gibi bugün de talimatımdır eğer kapılarını bir gazi ailesi bir şehidimizin ailesi çalarsa o ailemizin ihtiyacını giderebilmek en önemli vazifeleridir. Hem belediye olarak hem kaymakamlık olarak hem de diğer birimler olarak tekrar hizmetinizde bulunmaktan büyük bir şeref duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz.  Sizi Size sizi Allah'a emanet ediyorum” dedi.

.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00