Kızıltepe İlçesinde 2.ci ürün Mısır toplantısı Gerçekleştirildi

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticiler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu öncülüğünde İlçede yoğun ekilen 2.ci ürün Mısır toplantı yapıldı

Mardin 24.10.2021 18:15:00 0
Kızıltepe İlçesinde  2.ci ürün Mısır toplantısı Gerçekleştirildi

 
Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticiler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu öncülüğünde İlçede yoğun ekilen 2.ci ürün Mısır toplantı yapıldı

 Tarım, Ticaret ve Ziraat aktörleri Mısır toplantısında buluştu. 

 Mardin’in Kızıltepe İlçesinde, Hububat Ticaret Merkezi Müzayede Toplantı Salonunda Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticiler ve İşletmeciler Derneği yönetim kurulu Baskanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, öncülüğünde 2.Ürün Mısır konulu toplantı yapıldı.

   Toplantıya,  Zahireciler Derneği ve MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Kızıltepe Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreter Ahmet Aslan, Kızıltepe Zirat Oda Başkan Bedirhan Dinler ile  Mısır eken  paydaşlar katıldı.

       Kızıltepe çevresinde 2. Ürün olarak yoğun olarak ekilen Mısır’ın  alım, fiyat ve nem ölçümleri masaya yatırıldı. İlçede tarıma yöne veren kuruluşlar, Mısır biçim dönemde nem oranına gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve nem oranı ölçümlerinin yapıldıktan sonra biçilmesinin çiftçilerin yararına olacağı kararına vardı. Nem oranı, 20’nin üzerinde yapılan biçimlerin çiftçileri zarar uğratacağını ve mısır kalitesini düşürdüğü ifade edildi.

      Çiftçilerin, biçimden önce Mısır nem ölçümlerini  Kızıltepe Ticaret Borsası Şubesinde yaptırmaları istendi.

   Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticiler ve İşletmeciler Derneği yönetim kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, toplantının son derece yararlı geçtiğini söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04