KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE 'UZAY TERAPİ KAFESİ' HİZMETE GİRDİ

Kızıltepe Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesinde, özellikle Lizensefali hastalarının tedavisinde hizmet sunabilmek için “Uzay Terapi Kafesi” kurularak hizmet vermeye başladı.

9.03.2021 13:13:00 0
KIZILTEPE DEVLET HASTANESİNDE

Kızıltepe Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesinde, özellikle Lizensefali hastalarının tedavisinde hizmet sunabilmek için “Uzay Terapi Kafesi” kurularak  hizmet vermeye başladı.

Bir iç mekan görseli olabilir

UZAY TERAPİ VE UZAY TERAPİ KAFESİ HAKKINDA;

Uzay Terapisi birçok farklı teşhiste yarar getirebilecek dayanıklı, eskimez, zaman ve paradan tasarruflu bir eksersiz ünitesidir.

Evrensel Egzersiz Ünitesi ( Uzay Terapisi ) bunlara artı olarak son derece emniyetlidir. 

2- Uzay Terapisinin Uygulandığı Kafesin Ortasında Kemer ve Elastik Halatların Kullanıldığı Askı Sistemi (Örümcek Kafesi) 

Uzay Terapi’ sinde Evrensel Egzersiz Ünitesini kullanmanın diğer yolu, “Örümcek Kafesi” diye adlandırılır. Bu ad, 8-10 halata bağlı bir kemer giyen çocuktan esinlenerek yaratılmıştır. Hasta, elastik bantlardan alınan destekle kafesin ortasına asılır.

Uzay Terapisi , 8-10 halata bağlı bir kemer giyen çocuktan esinlenerek yaratılmıştır.

Hasta, elastik bantlardan alınan destekle kafesin ortasına asılır.

Bu son derece dinamik bir sistemdir ve tam ihtiyaç duyulan ölçüde destek sağlar.

Hastanın herhangi bir hareket veya fonksiyonel beceriyi hemen hemen “bağımsız” olarak yapmasına izin verir. Tam veya kısmi ağırlık taşıma tipinde yapılan egzersizler hastada güven hissi sağlar.

Bunlar ayrıca fonksiyonel becerilerin (oturma, emekleme, ayakta durma, yürüme, tırmanma, sıçrama) gelişimini ve ilerlemesini sağlar.

Uzay Terapisinin Uygulandığı kafesin ortasında bulunan askıda hasta, duyu bütünlüğünü geliştirmeye yardım eden farklı aktiviteleri uygular. Böylece denge, koordinasyon ve fonksiyondaki olağanüstü yararları fark edebilirsiniz.

Dik pozisyonu koruma yeteneği ( Evrensel Egzersiz Ünitesi ( Uzay Terapisi )‘ ni kullanarak) osteoporozun önlenmesine yardım eder.

Uzay Terapisi Adı ile Anılan Evrensel Egzersiz Ünitesi tüm Avrupa’da ve Amerika’da başarıyla kullanılmaktadır.

Bir olta ve iç mekan görseli olabilir

Bir iç mekan görseli olabilir

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00