Kızıltepe İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm yurtta olduğu gibi Kızıltepe ilçesinde de coşkuyla kutlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, bu yıl maske ve sosyal mesaf

Mardin 18.07.2020 10:55:36 0
Kızıltepe İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. Yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tüm yurtta olduğu gibi Kızıltepe  ilçesinde de coşkuyla kutlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, bu yıl maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde kutlandı.

 

Program Kızıltepe ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın şehit ailelerini ziyareti ile başladı. Şehit ailelerini evlerinde ziyaret eden Çam, kendileriyle yakından ilgilendi. Şehit aileleri ile sohbet eden Çam: “Milletimizin ve ülkemizin istikbalini korumak için canını feda eden aziz şehitlerimizin ailelerinin her zaman yanındayız.” dedi.

Şehit ailelerimizi ziyaretinden itibaren gün boyu Kızıltepe Belediyesi Gezici Araç ile tüm ilçede 15 Temmuz şarkı ve söyleşileri yayınlandı.

Çam’ın önderlik ettiği program bayraklarla donatılan Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 50 kişilik gruplar halinde demokrasi nöbeti tutuldu. Programda şehitler için Mevlid-i Şerif ve okundu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Gün boyunca belediyenin gezici aracı merkez mahallelerde 15 Temmuz temalı müzikli dinleti gerçekleştirdi.  Ayrıca programa katılanlara kandil simidi dağıtıldı. Programda konuşanÇam günün anlam ve önemine değindi.

 

Çam, “2016 yılının Temmuz ayında özel harekat şube müdürlüğü bombalandı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde terör örgütü PKK ile, terör örgütü DHKPC, FETÖ ve terör örgütü TİKO ile mücadele eden, tüm terör örgütleri ile mücadele eden aslanlar şehit edildi. Bu ülkenin meclisi bombalandı. Vatandaşı tarafından seçilmiş, parti ayrımı gözetmeksizin orada bulunan milletvekilleri hepsi şehit edilmek üzere bombalandı. Bu ülkenin Genelkurmayı  bombalandı. Onun için bu yapılanları hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. O geceyi hafızalarda daima canlı tutmak ve yapılan noksanlıkları gelecek noktasında bir daha göstermemek gerekiyor.” dedi.

 

16 Temmuz 2019 Perşembe gecesi tüm camilerde okunan Sala’larla 15 TemmuzDemokrasi ve Milli Birlik Günü programı sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78