Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezi Dikmen Mahallesi Hizmet Binası Törenle Açıldı

Kızıltepe Belediyesi tarafından kadınlara hizmet veren Hanımeli Kadın Merkezi, Dikmen Mahallesi?nde de açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

5.09.2018 14:43:52 0
Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Kadın Merkezi Dikmen Mahallesi Hizmet Binası Törenle Açıldı

Kızıltepe Belediyesi tarafından kadınlara hizmet veren Hanımeli Kadın Merkezi, Dikmen Mahallesi’nde de açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

Kızıltepe Belediyesi bünyesindeki kadın merkezlerinde kadınlara birbirinden farklı olanaklar sağlamaktadır. Bir buçuk yıl içerisinde 3 kadın merkezini kadınların hizmetine sunan Kızıltepe Belediyesi şimdide Dikmende açtığı, Hanımeli Kadın Merkezi Dikmen Mahallesi Hizmet Binası’nı kadınlarla buluşturdu.

 

Açılışı gerçekleştiren Kıızltee ilçe Kaymakamı ve  Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ, merkezin olanaklarını kadınlara anlattı. Merkezimiz, kadınların gücüne girişimcilik yoluyla güç katmak, özgün ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek verecek konumunda bulunuyor diyen ODABAŞ: “Biz buraya kayyum olarak geldiğimizde kadın merkezleri kapatılıyor diye söylentiler yapılıyordu ama biz bunların sayısını artırdık. Amacımız kadınlarımızın gücüne güç katmak. Bunun bilincinde olarak 4 kadın merkezi açarak kadınlarımızın hizmetine sunduk. Kadınlarımıza merkezlerimizde yeni olanaklar tanıyoruz. Katıldıkları kurslarla yaşamlarına farklı bakış açıları kazandırıyoruz. Bu kurslarla kendilerine güvenleri yerine geliyor. Bizlerde bunun farkında olarak kadın merkezlerimizin sayısını artırıyoruz ve artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Dikmen Mahallesindeki kadınlara hizmete verecek olan merkezde birbirinden farklı kurslar yer almakta. Kadınlar merkezde Okuma- Yazma, Kuaför ve Güzellik, Dikiş-Nakıştan Kur’anı Kerim öğrenmeye, El Sanatlarından sportif aktivitelere kadar birçok alandaki kurslardan faydalanabiliyorlar.

 

Kreş ve anasınıfı hizmeti de veren merkez sabahları anasınıfı eğitimi verirken öğleden sonra kreş eğitimi verecek. Sağlık ekibiyle birlikte, merkeze gelen hastalara da tansiyon, şeker gibi konularda yardımcı olarak bilgilendirmelerde bulunacaklar.

 

Aynı zamanda kadılara vereceği birbirinden farklı kursların yanında merkez, gençleri de ağırlayacak.

 

Gençleri sosyal aktivitelere yönlendirmeyi hedefleyen Kızıltepe Belediyesi, gençlerin sosyalleşmesinin önünü açıyor. Merkezin alt katında düzenlenen Gençlik Merkezi içerisinde bulunan; kütüphane ile gençlere çağdaş bir etkinlik ortamı sunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00