Kitap Kurdu Midyatlı Genç Kız Ödüllendirildi.

Türkiye çapında aykırı okuyucu seçilen Emine Zehra Sonkaya Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin ve İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın tarafından Ödüllendirildi. On bir (11) yaşında Altıncı sınıf öğrencisi Emine Zehra Sonkaya Türkiye çapında aykırı okuyucu

Mardin 14.03.2018 12:38:05 0
Kitap Kurdu Midyatlı Genç Kız Ödüllendirildi.

Türkiye çapında aykırı okuyucu seçilen Emine Zehra Sonkaya Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin ve İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın tarafından Ödüllendirildi.

 

On bir (11) yaşında Altıncı sınıf öğrencisi Emine Zehra Sonkaya Türkiye çapında aykırı okuyucu seçildi. Midyat kütüphanesinden ödünç aldığı yüz kırk altı (146) kitap ile birlikte babasına ait kitapevinden bir o kadar kitap okuduğunu ifade eden Emine Zehra Sonkaya yaptığı açıklamada; Ablam evlendikten sonra duruma alışmam bir hayli zaman aldı. Bu süre zarfında kendimi avutabileceğim bir şeyler ile meşgul olmak istiyordum. Kütüphaneye gidip gelen arkadaşlarım vardı. Bende onlarla beraber kütüphaneye gidip gelmeye başladım. Kitap okumayı bir alışkanlık haline getirdim.

 

Kütüphanemizden yüz elliye (150) yakın kitap alıp okudum. Babama ait işyerinden de bir o kadar kitap alıp okudum. Kitap okumak benim için yaşam tarzı haline geldi. Bundan sonra da kitap okuyamaya devam edeceğim bize bu imkanı sağlayan tüm çalışanlara teşekkür ediyorum dedi. İl Kültür Turizm Müdürü Aladdin Aydın, kitap kurdu Emine Zehra Sonkaya’nın kitap okuma azmine hayran kaldığını belirterek, İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak çocuklarımızın kitap okuması, zamanlarını kütüphanede geçirmesi ve çeşitli etkinliklere katılmaları bizleri oldukça sevindiriyor. Yılın aykırı okuyucusu seçilen Emine Zehra Sonkaya, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin ve il Kültür Müdürü Alaaddin Aydın tarafından çeşitli ödüller ile ödüllendirildi.

 

Kültür bakanlığı tarafından davet edilen Emine Zehra sonkaya bakanlık tarafından ödüllendirilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71