Tarih: 12.03.2023 14:34

KIRMIZI BÜLTEN İLE ARANAN TERÖRİST SEMİHA YALÇINKAYA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı , yurt içindeki sözde en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategoride aranan Hamiyet Yalçınkaya'nın Şırnak kırsalında etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


İçişleri  Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak Bestler Dereler bölgesinde Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, 22 Ocak'ta Besta Giresinumu bölgesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

 

Açıklamada, 7 Mart'ta başlayan ve devam eden Eren Abluka Sonbahar Kış-26 Şehit Jandarma Uzman Çavuş İslam Çubuk 2023-1 Operasyonu kapsamında çatışma bölgesindeki aramalar sırasında bulunan bir cesedin yurt içindeki en üst düzey terörist olan ve kırmızı kategoride aranan sözde Botan Saha Sorumlusu Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya olduğunun belirlendiği belirtildi.

 


Kırmızı Kategoride yer alan ve ölü ele geçirilen Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya isimli teröristin, 

Leyla Amed (K) Hamiyet Yalçınkaya isimli BTÖ mensubu, 2018 yılından itibaren Türkiye’ye geçerek, 2017 yılında etkisiz hale getirilen sözde Botan Saha 3’lü yürütmede YJA-STAR sorumlusu olarak görevli Delal Amed (K) Hülya EROĞLU isimli BTÖ mensubunun yerine geçtiği, 08 Nisan 2021 tarihinde, sözde Botan Sevk İdare Komutanı olarak faaliyet yürüten Özgür Gabar (K) Fırat Şişman’ın operasyon esnasında yaralı olarak ele geçirilmesinin ardından ise sözde Botan Sevk İdare Komutanı olarak görevlendirilmiştir.

Leyla Amed (K) Hamiyet Yalçınkaya  isimli BTÖ mensubunun, örgütte kaldığı süre içerisinde birçok eylemin talimatını verdiği ve birçoğuna bizzat katıldığı, bu kapsamda;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Durmak yok. Eren Abluka Bestler Dereler Operasyonu'nda Türkiye'deki en üst düzey terörist olan sözde Botan Saha Sorumlusu kırmızı kategorideki Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya sarı torbada. Kahraman jandarmamıza tebrikler." ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

KAYNAK;İÇİŞLERİ BAKANLIĞI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —