Kırım Türklerinden Dayanışma Gecesi

Manavgat Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tanışma, dayanışma ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama gecesi düzenledi.

Teknoloji 23.10.2013 12:11:38 0
Kırım Türklerinden Dayanışma Gecesi

Manavgat Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tanışma, dayanışma ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama gecesi düzenledi.

Kumköy Family Prime Club’ta düzenlenen geceye katılanlar hoşça vakit geçirdiler.

Manavgat Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen geceye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, CHP ilçe başkanı Ahmet Öztürk, Sağlık Grup Başkanı Dr. Aşur Eker, Mali Müşavir Serbest Muhasebeci Ekrem Uyanık ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynegül Algül’ün konuşması ile başlayan geceye katılanlara hoş geldin diyen Başkan Algül, “Bu akşam bizi onurlandıran değerli başkanlarımıza, konuklarımıza ve üyelerimize en içten duygularımızla teşekkür ediyorum. Dayanışma, tanışma, birlik ve beraberlik ile Cumhuriyet Bayramımızı kutlama gecemizin hayırlı olması dileklerimle iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan dernek ikinci başkanı Dr. Derya Karagence, Kırım Türklerinin geçmişini dile getirerek zulmün ve sürgünlerin Kırım Türklerini yıldırmadığını Dünyanın her bölgesinde yaşam süren Kırımlı Türklerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşam sürdürdüklerini, Manavgat’ta da bu nedenle bir dernek çatısı altında toplanarak çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Karagence, yeni bir dernek olmalarına karşın kısa zaman diliminde çok başarılı işlere imza atmaktan duydukları mutluluğu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından geceye katılanlar sanatçı eşliğinde şarkılar, türküler söyleyerek gecenin geç saatine kadar eğlenildi.

 

 

AHA-Manavgat/ Hakan Tankaya 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00