Keskin, ?Stajyer Sürücülere 75 Ceza Puanı Tanınacak.?

Polatlı Hayat Sürücü Kursu Direksiyon Usta Öğreticisi Atilla Keskin, ?stajyer sürücü? ile ilgili bir açıklamada bulundu. Keskin, yaptığı açıklamada ?sürücünün stajyer sürecinde 75 ceza puanı aşması halinde, psikoteknik belgesi aldıktan sonra yeniden sürüc

1.04.2017 16:02:34 0
Keskin, ?Stajyer Sürücülere 75 Ceza Puanı Tanınacak.?
Polatlı Hayat Sürücü Kursu Direksiyon Usta Öğreticisi Atilla Keskin, ‘stajyer sürücü’ ile ilgili bir açıklamada bulundu. Keskin, yaptığı açıklamada “sürücünün stajyer sürecinde 75 ceza puanı aşması halinde, psikoteknik belgesi aldıktan sonra yeniden sürücü kursuna müracaat etmesi gerekmektedir.” dedi.
 
Polatlı Hayat Sürücü Kursu Direksiyon Usta Öğreticisi Atilla Keskin yeni ehliyet yasası üzerinde yapılan değişiklikler hususunda stajyer sürücü ehliyeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keskin yaptığı açıklama da şunları söyledi. “01 Ocak 2016 tarihi itibariyle ilk kez ehliyet alacak sürücüler iki yıllık bir stajyer ehliyet uygulamasına tabi tutulacak. Stajyer sürücü ehliyeti ile ilgili vatandaşımız açık bir bilgiye sahip değil, bununla ilgili herkes gibi bizlerde kamuoyunu bilgilendirme adına bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Nedenini sorarsanız eğer, bize gelen kursiyerlerimiz ‘hocam stajyer ehliyet sahibi olduğumuzda, 75 ceza puanını aştığımız nasıl belli olur bizim yanımızda ehliyetli araç kullanmayı bilen birimi olacak sürekli’ gibi düşünce içerisindeler bu gibi bilgi kirliliğini ehliyet alacak vatandaşlarımız üzerinden bu açıklamayla silmeyi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 
Keskin sözlerinin devamında, “Öncelikle Stajyer ehliyetin ne olduğuna değinmek istiyorum. Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü, 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşırsa, ehliyetine el koyulacak ve psikolojik durumunun tespiti için psikoteknik testine girmesi gerekecektir. Psiko-teknik belgesi aldıktan sonra sürücü kursuna başvurarak tekrar ehliyet alması gerekecek. Bunu da İl Sağlık Müdürlüklerinden almaları gerekiyor. Bu belge Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilmiş kurumlar tarafından verilmektedir. Ankara’da bulunan bu kurumlara başvuruda bulunarak psikoteknik belgesi almak için başvuru yapabilirsiniz. Belge için yaklaşık 1 saat süren ve kişinin beden ve ruhsal sağlığının sürücülüğe elverişli olup olmadığının ölçüldüğü bir teste tabi tutulursunuz. Bu testin sonunda başarılı olarak adaylara psikoteknik belgesi verilir.” diye konuştu.
 
Sürülerin 75 Ceza puanı hangi durumlarda dolduracağı konusuna da değinen Keskin, “Sık yapılan hatalardan örnekler vermek istiyorum. Trafikte seyrederken telefonla konuşmak: 10 Ceza puanı, Kırmızı ışıkta geçmek: 20 Ceza puanı, Emniyet kemerini bağlamamak: 15 Ceza puanı, Hız sınırını aşmak: 10 Ceza puanı, Muayenesiz araç kullanmak: 10 Ceza puanı, Park yasağına uymamak: 20 Ceza puanı, Yayaların geçiş üstünlüğü olan yerlerde, yayalara izin vermemek: 20 ceza puanı, Şerit izleme kurallarına uymamak: 20 Ceza puanı
Ayrıca 75 ceza puanına ulaşmak, 3-4 hata yapmanız durumunda gerçekleşebilir. Yapılan hatanın ceza puanına göre bu durum değişebilir.” ifadelerini kullandı.
 
“Bu Haberlerin Aslı Yoktur.”
 
Daha önce haberlerde ve sosyal medyada aslı astarı olmayan haberlere yer verildiğini söyleyen Keskin, “Aday sürücü yanında "refakatçi" olması gerektiği, aday sürücünün "tek başına trafiğe çıkamayacağı" gibi yalan yanlış haberler yayılmıştır. Böyle bir durum kesinlikle yoktur. Bununla birlikte ehliyet almak artık çok zor gibi bir düşünce de yayıldı. Yasada istenilenler zaten bir sürücünün uyması gereken kuralları yansıtıyor. Aday sürücü uygulamasının amacı can ve mal kayıplarını en aza indirerek düzeni sağlamaktır. Yasada sizden farklı bir şey istenmiyor. İstenilen şey kurallara uymanız. Zaten normalde de "100 ceza puanına ulaşan herhangi bir sürücünün" de sürücü belgesine el koyulmaktadır. Normal bir sürücü için yasada: "100 Ceza puanına ulaşan şoförün 2 ay belgesi alınır. Kurs eğitimi alır. İkinci defa 100 Ceza puanını dolduran şoförün belgesi 4 ay süreyle elinden alınır, sürücü kursunda tekrar ders alır ve psikoteknik testine girer. Üçüncü defa 100 puanı aşarsa mahkemeye sevk edilir.“ dedi.
 
 
 
HABER:HAMZA KABASAKAL

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% 0,05
  • EURO

    34,76% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2440,55% 0,35
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00