Mızraplı çalgıların neredeyse tümünü çalabilme yeteneğine sahip olan bağlama virtüözü Kemal Alaçayır, ilki büyük ilgi gören müzik kampının ikincisini yapıyor. Kemal Alaçayır Bağlama ve Müzik Kış Kampı, 26–29 Ocak tarihleri arasında İzmir’in Şirince köyünde müzik aşıklarının katılımıyla gerçekleşecek.

Bu kampta usta müzisyen Kemal Alaçayır ile birlikte Prof. Dr. Erol Parlak, Cengiz Özkan, Cafer Nazlıbaş, Öğr. Gör. Haydar Tanrıverdi, Prof. Dr. Abdurrahman Tarikçi, Fatih Evsen ve Ali Yar Kınık gibi usta isimler, alanlarıyla ilgili dersler verecekler.
Kemal Alaçayır, müzik kampının amacını “Geleneksel müzik birikimimizi ustadan çırağa ve meşk anlayışıyla müzikseverlere aktarmak” sözleriyle özetledi. Devamında “Bağlama ve müzik eğitimi çoğu zaman bireysel çabalarla ilerliyor; biz ise katılımcıların kısa sürede ilham verici bir ortamda keyifli bir tatilin yanı sıra müzikle dolu ve işin duayenleriyle birlikte aynı ortamı paylaşarak gelişim göstermelerini hedefliyoruz. Kampa katılanlar yalnızca teknik beceri kazanmakla kalmayacak; müzikal bakış açılarını geliştirecek, repertuar bilgisini derinleştirecek ve usta sanatçılarla birebir çalışma imkânı bulacaklar” dedi.
Hem yurt içinden hem de yurt dışından farklı şehir ve ülkelerden katılımcıların kampa dahil olduğunu belirten Kemal Alaçayır, farklı kültürlerden gelen müzisyenlerin ve müzikseverlerin aynı ortamda buluşmasının, kampın en kıymetli kazanımlarından biri olduğunu belirtti.
Bu durumun kampın uluslararası bir buluşma noktasına dönüşmeye başladığını da gösteriyor olduğunu ifade etti.
Bu kampın sadece enstrümanistlere yönelik değil, solist olma yolunda ilerleyen, sesini ve yorumunu geliştirmek isteyen katılımcılar için de özel çalışmalar bulunduğunu vurgulayan Kemal Alaçayır,” müzik kültürümüze bir nebze de olsa katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize “ ifadesinde bulundu.,
ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ
14710,86%-0,39
43,03% 0,03
50,35% 0,17
6144,46% -0,23
10167,41% 0,00