KEÇİÖRENLİ GÖNÜLLÜLER SURİYELİ AİLELERE DESTEK

Keçiören Belediyesi Gönüllü Akademisi'ne üye vatandaşlar, ülkelerinden kilometrelerce uzakta yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli aileleri ziyaret ederek yalnız değilsiniz” mesajı verdiler.

Türk Dünyasından Haberler 3.02.2015 01:49:55 0
KEÇİÖRENLİ GÖNÜLLÜLER SURİYELİ AİLELERE DESTEK

Keçiören Belediyesi Gönüllü Akademisi’ne üye vatandaşlar, ülkelerinden kilometrelerce uzakta yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli aileleri ziyaret ederek “yalnız değilsiniz” mesajı verdiler.

Keçiören’in Yeşilöz Mahallesi’nde ikamet eden Suriyeli sığınmacıların kapısını bu defa Gönüllü Akademisi üyeleri çaldı. Savaş nedeniyle memleketlerinden koparak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli ailelere “aidiyet duygusu ile sahiplenilmenin verdiği gururu hissettirmek” amacıyla yapılan ziyaret sıcak ve samimi görüntülere sahne oldu. Keçiörenli gönüllüler, ziyaret sırasında getirdikleri sıcak yemekleri de Suriyeli kardeşlerine ikram ederek paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Yardımlaşmanın dinimizin bir gereği olduğunu ifade eden gönüllüler, diğer vatandaşlara da çevrelerindeki ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşma ve dayanışma çağrısında bulundular.

Gönüllü Akademisi, toplumsal sorunlara birlikte çözüm üretmek, kişilerin yetenekleri ölçüsünde bilgi, beceri ve deneyimlerini başkalarına aktarmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılının Aralık ayında hizmete başladı. Genç, yaşlı ve çocuk toplumun her kesiminden insana verdiği eğitimlerin rehberliğinde toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen akademi, dayanışma duygusunu geliştirirken sivil toplum kuruluşlarına da destek veriyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10899,3%0,04
  • DOLAR

    32,17% 0,04
  • EURO

    34,91% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2454,52% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3999,16% 0,00